Weet je niet meteen wat je onder de kerstboom moet leggen dit jaar? Een boek is altijd een goed idee! Zeker als je er eentje geeft dat perfect aansluit bij de persoonlijkheid of de leefwereld van degene waarvoor je een cadeau moet kopen. Daarom verzamelen wij vijf uiteenlopende boekentips, voor de dramaqueen tot de lekkerbek.

1. Voor de Amerikaliefhebber

Een ideaal koffietafelboek voor iedereen die houdt van de American way of life. Het boek Nothing has changed van Larry Niehues is het resultaat van een vijf jaar lange roadtrip door de VS en brengt het Amerika van vandaag in beeld. Of is het eerder dat van 50 jaar geleden? Met zijn fotografie documenteert Larry Niehues het hedendaagse leven op een ruwe manier. Gefotografeerd op 35 mm-film en met de imperfectie van die analoge film tonen de beelden van Niehues de essentie, maar tevens de nostalgie van the American way of life.

Nothing has changed, Larry Niehues, Uitgeverij Lannoo.

2. Voor de shopaholic

Shoppen en kerst? Voor sommige mensen een verschrikking, voor anderen een droom. Zo ook voor Becky Bloomwood, hoofdpersonage uit Christmas Shopaholic, het gloednieuwe boek van Sophie Kinsella. Elk jaar is kerst bij Becky hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan?

Christmas Shopaholic, Sophie Kinsella, The House of Books.

 

 

3. Voor de lekkerbek

Wie houdt er niet van een lekker taartje? Of van zelf een taartje te bakken? En zelfs die veganistische vriend kan ervan genieten? Julie en Denise, winnares van en deelneemster van Bake Off Vlaanderen, hebben de handen in elkaar geslagen voor een uniek bakboek. Julie is een klassieke bakster en Denise is een vegan bakwonder Klassiek of vegan? Ze kunnen allebei smaken!

Dubbel zo lekker: klassieke en vegan bak- recepten, Julie Van den Driesschen en Denise Kuppens, Uitg. Angèle.

 

4.Voor de dramaqueen

Iedereen die een beetje fan is van Elton John, zal zeker genieten van deze smeuïge biografie. Elton vertelt over zijn buitengewone leven, hoe hij van kleine jongen transformeerde tot extravagante superster. Hij vertelt honderduit over zijn vriendschappen met John Lennon, Freddie Mercury en George Michael, over de excessen en de verslavingen die hem decennialang in hun greep hielden. Elton vertelt in geuren en kleuren, zonder een blad voor de mond te nemen en in de stijl van een echte dramaqueen.

Ik, Elton John, Uitgeverij Lebowski.

 

 

5. Voor de kattenliefhebbers

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…
Winter in het kattencafé, Melissa Daley, Uitgeverij A.W. Bruna.