Ontsnappen naar Brazilië, je huis een nieuw kleurtje geven, lekker koken met kip, … Allemaal leuk om te doen, maar waar haal je de inspiratie? In boeken natuurlijk! Dus geniet van deze vier lentefrisse boekentips en laat je onderdompelen in onbekende werelden of laat je verrassen door originele verhalen.

1. Aaibare feelgoodroman

Een boek over katten, dat kunnen we niet links laten liggen! Molly & het Kattencafé is een echte feelgoodroman, verteld vanuit het standpunt van de kat Molly. Wanneer Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie kattenhatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuwe thuis te zoeken. Op een dag vindt café-eigenares Debbie haar. Debbie is pas gescheiden en ze doet er alles aan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Molly & het Kattencafé, Melissa Daley, A.W. Bruna Uitgeverij.

 

2. Kleur je interieur

Kleur zegt iets over wie we zijn, waar we van houden en hoe we willen leven. In het boek Love Colour laat expert Anna Starmer haar passie voor kleur zien en hoe je met behulp van de juiste kleuren je interieur zelf kunt omtoveren in een plek die bij je past en waar je je thuisvoelt. Kies precies de kleuren die bij je passen: van warme en koele tinten tot donkere en verzadigde kleuren. Doe inspiratie op met de prachtige foto’s van unieke interieurs over de hele wereld. Bij elke foto staat de kleurkaart vermeld. Verder krijg je praktische tips over licht, toon, textuur en oppervlak.

Love Colour, Anna Starmer, Spectrum.

3. Kiplekkere kookinspiratie

Je kan nooit genoeg ideeën opdoen wat eten betreft. Kip is niet voor niets een topper in onze keuken. Gemakkelijk, niet duur, iedereen lust het én je kan er uitgebreid mee experimenteren. Na het succesvolle Gehakt-kookboek schotelt Sophie Matthys je een nieuwe dosis familierecepten voor, dit keer onder de gemeenschappelijke noemer Kip! Op zoek naar inspiratie voor een lichte lunch met een twist of een uitgebreid diner? In Kip kom je te weten hoe je een perfect gebraden kip of heerlijke kippensoep bereidt, maar maak je ook kennis met kiprecepten uit de oosterse, mediterraanse of Amerikaanse keuken. Wedden dat je lijstje met favoriete kipschotels straks een stuk langer is?

Kip, Sophie Matthys, Uitgeverij Manteau.

4. Brazilië boven

Wat weinig mensen misschien weten, is dat journaliste Annelies Beck een echte Braziliëkenner is. Nu heeft ze al die kennis gebruikt om een nieuw boek te schrijven. Toekomstkoorts vertelt het verhaal van de uit het arme Vlaanderen gevluchte Felix, die een nieuw leven begint in het onherbergzame westen van Brazilië. Op die plek, Descalvados, runnen Belgische ondernemers een vleesfabriek en er is ambitie om vandaaruit een groter gebied te veroveren. Een eeuw later is Descalvados wederom het middelpunt van een megalomaan project. Daaraan meewerken, is een droom voor de talentvolle jonge architect Thiago. Al wordt van hem verwacht dat hij in het belang van de vooruitgang over lijken gaat.

Toekomstkoorts, Annelies Beck, De Geus.