Ook al zijn we over halfweg, voor veel mensen is het nog steeds vakantie! En dan denken we aan zon, zee en strand… en een goed boek natuurlijk. Want een leuk of spannend boek mag niet ontbreken als je een dagje naar het strand trekt of als je languit bij het zwembad ligt. We kozen voor jou de spannendste thrillers van het moment, met ijzige verhalen en koele hoofdpersonages. Duik je liever in zonnige chick lit? Dat kan ook!

1. Een echte must read

De boeken van Liane Moriarty zijn altijd een plezier om te lezen. De schrijfster van onder andere Grote kleine leugens en Het geheim van mijn man stelt nooit teleur met haar boeken. De mix van intriges, avontuur en bijzondere liefdesrelaties maken van haar boeken een must read. Haar nieuwste boek Alles voor jou heeft dezelfde ingrediënten. Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in een excentriek strandhuis. Wanneer ze Patrick ontmoet, hoopt ze op geluk in de liefde. Hij is knap, vrijgezel én hij vindt haar ook leuk. Maar dan moet hij haar iets vertellen. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Ellen is gefascineerd en zou die vrouw graag ontmoeten, maar ze weet niet dat ze haar al heeft ontmoet…

Alles voor jou, Liane Moriarty, uitgegeven bij A.W. Bruna.

 

2. Zomerse liefde

Jill Mansell is de koningin van de chick lit. Haar boeken zijn sprankelend en lichtvoetig, met een romantische twist. Haar nieuwste boek Ik wil met je mee is opnieuw hartverwarmend en een echt zomers verhaal. Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, wordt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen. Vooral met Cal is er meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt om een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen.

Ik wil met je mee, Jill Mansell, uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff.

 

3. Op reis naar Italië

Ga mee naar Italië met Lucinda Riley en Het Italiaanse meisje. Laat je meevoeren door bijzondere decors en een tragisch liefdesverhaal. Rosanna is nog maar elf als ze Roberto, de man die haar leven zal veranderen, voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan… Het Italiaanse meisje voert je mee van de achterbuurten in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Het Italiaanse meisje, Lucinda Riley, uitgegeven bij Xander.

 

4. Verdwijning op de Veluwe

De Nederlandse schrijfster Corine Hartman heeft al heel wat thrillers op haar naam staan. Haar nieuwste boek vertelt het verhaal van Faye van Laar, een jonge vrouw met een borderline stoornis. Ze woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend werd vermoord, komt aan in de inrichting. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven en probeert te helpen. Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten.

Een duister pad, Corine Hartman, uitgegeven bij Cargo.

 

5. Harry Hole is back

Onze favoriete Noorse speurder is terug: Harry Hole! Het hoofdpersonage in de boeken van Jo Nesbo heeft al heel wat watertjes doorzwommen, maar is nu terug bij af in Het mes. Hij is opnieuw aan de drank, zijn vrouw heeft hem voorgoed verlaten en van de politie mag hij enkel nog cold cases onderzoeken. En er wordt hem niets bespaard, want op een dag ontwaakt hij in zijn appartement na een nacht vol drank, onder het bloed. Dit is het begin van een nachtmerrie die erger wordt dan hij ooit kon dromen. De briljante, onnavolgbare politieagent Harry Hole is terug en in de greep van de moordenaar die hem al zijn hele loopbaan achtervolgt. Spanning verzekerd!

Het mes, Jo Nesbo, uitgegeven bij Cargo.

 

6. Echte voltreffer

De tweede thriller van de Britse auteur Cara Hunter is net zoals haar eerste boek een voltreffer. In het donker heeft opnieuw inspecteur Adam Fawley als hoofdpersonage. In een rustige straat in Oxford worden een vrouw en een kind zwaar verwaarloosd aangetroffen in een kelder – niemand weet wie ze zijn. De bejaarde bewoner van het huis beweert de vrouw en het kind nog nooit te hebben gezien. De inwoners van de rustige straat in Oxford zijn in shock. Inspecteur Adam Fawley weet echter dat niks onmogelijk is. En dat niemand onschuldig is.

In het donker, Cara Hunter, uitgegeven bij Prometheus