Het wordt een lekker weertje dit weekend, dus ideaal om in de tuin te relaxen. En hoe doe je dat beter dan met een boek! Deze vijf boekentips zijn perfect om te genieten en weg te dromen. Wat dacht je van een gloednieuwe erotische roman of een prachtig fotoboek? En niet te vergeten: zomerse thrillers die je in één ruk wilt uitlezen!

1. Pikant verhaaltje

Ja, ze is terug! De schrijfster van de Fifty Shades of Grey-boeken lost een compleet nieuw verhaal op de wereld. Dit keer duikt James met De Mister in het leven van Maxim Trevelyan, een gegoede en knappe man die opeens zijn familiefortuin erft. Bovendien raakt hij in de ban van een raadselachtige jonge vrouw met een gevaarlijk verleden. Kortom, alle ingrediënten voor een romantisch en pikant verhaal zijn aanwezig: knappe mannen, mysterieuze vrouwen en een bijzondere setting. De Mister is vintage E.L. James.

De Mister van E.L. James, uitgegeven bij Prometheus.

2. In de hete outback

We kunnen het ons niet voorstellen hoe het is om in de desolate en hete outback van Australië te wonen. Het uitgestrekte land waar je soms dagenlang geen mens ontmoet, buren die op uren van elkaar wonen en je altijd overgeleverd bent aan de elementen. De nieuwste thriller van Jane Harper, Verlaten, neemt ons mee naar deze streek. Twee broers staan bij het lijk van hun derde broer, gevonden aan het hek dat hun twee eigendommen scheidt. Iedereen die in de outback woont, weet dat het je reinste zelfmoord is als je zonder water het land in trekt, maar het lijkt erop dat hij dat gedaan heeft. Is er meer aan de hand? Of is de broer bewust zijn lot tegemoet gelopen? Harper maakt van Verlaten een spannend verhaal dat dieper graaft dan je op het eerste zou denken.

Verlaten van Jane Harper, uitgegeven bij A.W. Bruna.

3. Machtig Amerika

Professionele reisfotografen Renee en Matthew Hahnel hebben het avontuur van hun leven beleefd… een zeven maanden durende reis langs alle nationale parken van Amerika. In de loop van deze hebben ze 39 staten en twee overzeese gebiedsdelen bezocht, meer dan 40.000 kilometer gereden, zijn ze 26 keer op het vliegtuig gestapt en hebben ze vele honderden kilometers gewandeld door enkele van de spectaculairste landschappen op aarde. In Roaming America kan je hun prachtige tocht herbeleven. En je krijgt meteen zin om ook op reis te vertrekken!

Roaming America van Renee en Matthew Hahnel, uitgegeven bij Lannoo.

4. Niets is wat het lijkt

Esther Verhoef is één van Nederlands bekendste thrillerschrijfster. Ze verkocht al meer dan 2,5 miljoen boeken, dus het was uitkijken naar haar nieuwste boek Façade. Die vertelt het verhaal van Iris, een gescheiden moeder die dringend aan vakantie toe is. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. Een beklemmende thriller die je niet meer loslaat!

Façade van Esther Verhoef, uitgegeven bij Promotheus.

5. Geen lieve katjes

Hoewel je zou denken dat dit boek over katten gaat, is dat niet het geval. Kattentijd is de nieuwste roman van Ellen Verstrepen en gaat over Severine en Fauve, die elkaar lieven nooit hadden ontmoet. Behalve een moeilijke jeugd hebben ze dan ook niets met elkaar gemeen. Fauve is een angstige stadsmus. Met de toekomst is ze niet bezig, wel met de vraag hoe ze de dag overleeft. Severine is een planner. Jaren geleden stippelde ze haar hele leven uit. Wanneer Fauve verliefd wordt op de man van Severine, staan de vrouwen voor de zoveelste keer oog in oog. Het belooft een kattig gevecht te worden.

Kattentijd van Ellen Verstrepen, uitgegeven bij Houtekiet.