We geven het toe, de boilersuit ofte overall, is niet de gemakkelijkste trend van dit voorjaar. Ja, het kost weinig moeite om je in zo’n pak te hijsen, maar je moet er ook voor zorgen dat je er niet uitziet alsof je klaar bent om naar een bouwwerf te vertrekken. Toch blijft deze hippe trend een echte musthave, zeker op een frisse lentedag!

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: een boilersuit is geen jumpsuit. Er is een wezenlijk verschil. Een jumpsuit is aansluitend en bestaat ook zonder mouwen. Een boilersuit is echt zoals een overall, ruimzittend en meestal met lange mouwen. Meestal komt die ook in eenvoudige tinten zoals kaki, beige, bruin en blauw. Maar de mode zou de mode niet zijn, mochten er hier al heel wat uitzonderingen op bestaan. En natuurlijk kan je zelf je outfit pimpen zodat je je boilersuit op verschillende manier kan dragen.

1. Accessorize!

Vind je een boilersuit wel leuk, maar iets te gewoon naar jouw smaak? Met de juiste accessoires kan je er meteen een classy outfit van maken. De juiste handtas (liefst in een kleurtje), hoge hakken of sandalen en een leuke ketting maken het geheel af. Je bent meteen klaar om naar een feestje te gaan.

 

View this post on Instagram

 

New in Boilersuit handmade and manufactured in Switzerland by @cabinetzurich #boilersuit #jumpsuit #cotton #exclusive

A post shared by Cabinet Store Zürich (@cabinetzurich) on

2. Keep it casual

Een boilersuit is een minimum aan inspanning en een maximale output. Hou je het daarom liever simpel? Trek je sneakers aan en zet je zonnebril op en je bent helemaal klaar. Waarom moeite doen als het makkelijk kan?

3. Laagjes, laagjes

Het leuke aan een boilersuit is dat je er gerust iets kan onder dragen dat opvalt. Een leuk shirt met lange mouwen in een contrasterend kleur geeft meteen een hip effect. Maar je kan ook de sexy toer opgaan en kiezen voor een bralette!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clare Amor Robertson (@clareamorrobertson) on

4. Ga voor kleur!

Oké, meestal zien we boilersuits in kaki, beige of blauw. Maar wie zegt dat je niet mag uit de band springen? Ga je liever voor kleur, kies dan koper, wit of onze favoriet, roze! Het enige wat not done is, is een print. Want dan ben je klaar voor een verkleedfeestje.