Catwalk report: flirten met de bralette

1994

(van links naar rechts: Fendi – Marina Hoermanseder – Michael Kors)

De bralette dingt al ettelijke seizoenen naar de gunst van de modeliefhebber, maar pas deze zomer lijkt het kleinood echt door te breken. Immers, er mag al eens met een streepje bloot geflirt worden en dan is zo’n bralette de perfecte bondgenoot.

Vraag: Hoe draag je een bralette zonder dat de hele wereld denkt dat je die ochtend iets over het hoofd gezien hebt bij het aankleden?

Antwoord: Euh, dat kan inderdaad een beetje tricky zijn. Een bralette is immers géén beha, al is het soms verdraaid moeilijk om een verschil te zien.

Bij een beha wil je in elk geval liever niet dat deze gezien wordt, terwijl dat met een bralette net wél het geval is. Hoe draag je zo’n hipsterpiece dan? Trendsetters die graag uitpakken met het ‘laatste nieuwe’ dragen een bralette boven een bloes of T-shirt. Het ziet er een beetje uit als een erg klein uitgevallen debardeurke, maar modemeisjes zijn er dol op. Liever iets klassiekers? Draag een bralette onder een wijd jasje of bloesje of onder een transparante top. En handig: sommige modelabels pakken uit met blazers waar al kant-en-klaar een bralette bijhoort, zo simpel is dat dus.

(foto’s Getty Images)