Bredene ontdekken met de tips van Sarah Speleers

1679

Zeven jaar geleden spoelde Sarah Speleers aan in Bredene, maar ondertussen voelt ze zich al helemaal thuis in haar strandhuis. De geestige Gentse vindt haar badplaats wreed wijs en geeft met plezier haar plaatselijke favorieten prijs…

bredene_ara

Jouw favoriete plek

“De duinen in Bredene zijn echte must sees! Je kan er uren vertoeven in alle rust. In tegenstelling tot de meeste kustgemeentes heeft Bredene geen dijk en dat geeft toch dat typische weg-van-alles-gevoel. Bovendien vind je heel wat lekkers in de duinen, ik weet niet of je het zomaar mag plukken maar o.a. postelein en ruccola à volonté! Ik ben een fervent loopster en er gaat geen rondje voobij zonder dat ik even door de duinen cross…”

Jouw favoriete adresje om iets te drinken?

“Ik baat zelf ‘t Strandhuis in Bredene uit, naar het schijnt een heel gezellig plekje midden in de natuur! Dichter bij zee kan je echt niet terrassen! Onze koffie wordt bij Aroma in Oostende gebrand, onze wijntjes worden geadviseerd door Wijnhuis Douchy. Gewoon lekkere kwaliteit voor een eerlijke prijs. In juli en augustus zal er elke zaterdag en zondag een cocktailbar aanwezig zijn met de sympathieke bartender Peter Grunewald van Cocktails Op Mensenmaat.”

Favoriete restaurant?

“Voor een snelle hap ga ik graag naar Terraluci, leuke hapjesborden en njamie pizza’s! Een slaatje kan ik best genieten bij Mdue, no nonsense, gewoon vers en lekker! Na een drukke werkdag vind ik het leuk verpozen op het terras of in de lounge bar van de Lautrec. Na een paar mooie apero’s in de bar kan je indien gewenst in het restaurant zitten. Ik blijf graag in de lounge hangen om van seizoensproducten te genieten. Als je iets speciaals te vieren hebt, graag van de lokaal geplukte producten geniet (zeewier, duinenkruiden,…) of als het iets meer mag zijn, kan ik je Le Homard et La Moule aanbevelen. Omdat het leven een groot feest is!”

Favoriete shop?

“De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we niet in een shoppinggemeente wonen maar op deze adresjes kan ik me eens goed laten gaan
‘t Korsetje: mooie kwalitatieve lingerie! The lady of the house Stephanie bedient je met enthousiasme en met een Gents accent, wreed wijs! Stef durft je soms eens uit je comfort zone nemen…
Optiek Casteur: voor mooie monturen en hippe zonnebrillen, één adres! Lien is trouwens een heel sympathieke madam! Mijn kinderen zijn sinds een bezoek bij Lien verknocht aan hun zonnebril.
Marikita: een kleurrijke kinderwinkel! Een gedurfde stap van alweer, jawel, een topwijf! Je vindt hier toffe baby-en kinderkleren tot 10 jaar. Ook heel wat leuke hebbedingen. Ik kocht hier ooit een hippe luster voor de dochter van een goeie vriendin, topcadeau!
Anthony Lams: Bredene mag fier zijn op zijn Meester in Marsepein Anthony Lams. In zijn zoet winkeltje bedient zijn madam je van al zijn eetbare kunstwerkjes. famous from Bredene to China!”
Welk event wil je niet missen?

“Een absolute topper in Bredene is het festival Afro C, dat deze zomer plaatsvindt in ‘t Paelsteenveld op 7 en 8 augustus. Het festival, dat ooit begon onder de naam Afro Carribbean Festival, bestaat bijna 20 jaar en ondanks de jaarlijkse groei blijft het gezellig en leuk, met een zwoele atmosfeer. Groots in zijn eenvoud en je ontmoet er altijd oude en nieuwe vrienden. De muziek is er – voor mij althans – bijna een bijzaak.”

Waar en hoe zoek je de natuur op?

“De ongerepte duinen en het strand zullen altijd mijn favoriete stekje blijven. Ik woon nu tien jaar aan de kust en hier kan je echt ademen. De duinen aflopen tot je benen niet meer kunnen volgen, zalig! Als je langs natuurpark D’Heye wandelt, waan je je even in de Camargue… Konikpaarden, weilanden, waterplassen,… Het gebied is ecnkel toegankelijk tijdens een aantal georganiseerde wandelingen, een aanrader!”

Waarheen moeten we met kinderen?

“Een bezoekje aan onze blikvanger ‘de watertoren’ is een must. Je vindt er een permanente watertentoonstelling en bovenaan heb je een mooi zicht en kan je eens binnenpiepen in de omliggende tuinen! Met een goeie portie fantasie maak je hier een leuke korte uitstap van. Je kan de Bredense blikvanger geregeld bezoeken tijdens de zomermaanden.
’t Fietskotje is een leuk adresje om groooote pannekoeken te eten. Vlaanderen Vakantieland riep deze plek uit tot beste pannekoekenhuis van Vlaanderen! De kinderen kunnen ravotten in de tuine met leuke speel/piratenboot.
In het recreatiedomein Grasduinen kunnen kids naar hartenlust ravotten. Je vindt er onder andere een tennisbaan, een basketpleintje, ping pong tafels, een beachvolley terrein, visvijvers, speeltuigen,… Op de kleine heuveltjes kunnen de bengels hun fietskunstjes tonen, met vallen en opstaan uiteraard…”

Als je maar één ding kan doen…

“…ga ik wandelen en rennen met het gezin in de duinen en op het strand. In de winter, met een stralende zon op het gelaat is het hier puur genieten in alle rust!”

Waarom hou je van Bredene?

“Vanwege de natuur, het licht, het dorpgevoel (maar toch dicht bij de stad), en dat het compact is maar we hebben hier alles wat we nodig hebben!”

Info. www.uitinbredene.be

Bredene25

(c) westtoer