Brugge is de leukste stad van België maar Gent heeft de betere hotels

2530

23 JANUARI 2014 | De vakantiesite zoover.be heeft z’n jaarlijkse awards bekendgemaakt en goed nieuws voor Brugge en Gent: beide steden kapen elk een eerste plaats weg!

Brugge is de beste stedentrip van België…

174102041

 

Brugge werd verkozen tot beste stedentrip van België 2014 en wint daarmee de Zoover Award. Ruim 30.000 beoordelaars op de site gaven de stad gemiddeld een 8,57. De top 3 wordt aangevuld door Gent en Leuven. Deze steden kregen gemiddeld een 8,49 en 8,43.

Brugge wordt door bezoekers op Zoover.be gewaardeerd om de mooie historische stad. “In Brugge waan je je honderden jaren terug, vooral als je in de rustige smalle straatjes een stukje van het toeristische centrum vandaan rondwandelt”, aldus een bezoeker van Brugge.

De hoogste score haalt de Belgische stad op cultureel gebied, met een 9,0. Dit is het hoogste cijfer van alle Belgische steden. Daarnaast scoren ook de bezienswaardigheden heel goed. De Begijnhof Ten Wijngaerde kreeg een 8,3 en de Heilig Bloed Basiliek een 8,5.

Brugge is niet alleen de beste stedentrip van België 2014, maar staat ook op de vierde plaats in de Europese lijst. Krakau in Polen werd de beste stedentrip van Europa in 2014, gevolgd door Sevilla en Venetië. Met de vierde plaats laat Brugge populaire steden als Rome en Barcelona achter zich.

…maar de beste hotels staan in Gent

163970269

 

Met een gemiddelde van 7,86 verslaan de hotels in Gent die in Brugge en Brussel en ook dat is goed voor een Zoover Award

Uit ruim 15.000 beoordelingen van Belgische hotels op Zoover.be blijkt dat Gent op alle aspecten het beste scoort. Niet alleen de locatie en de service krijgen een goed cijfer, ook het eten, de kamers en kindvriendelijkheid worden hoog gewaardeerd.

Het opvallendste cijfer is een 7,8 voor de prijs-kwaliteitverhouding. De hotels in Gent scoren hiermee bijna een half punt hoger dan hotels in andere steden.

Het driesterrenhotel Carlton Gent bewijst dat een goede kwaliteit niet per se duur hoeft te zijn. Het hotel krijgt van bezoekers een gemiddelde van 8,6. Ook het vijfsterrenhotel Hancelot scoort hoog met een gemiddelde van 9,0. Bezoeker Richard noemt op Zoover de service fantastisch: ‘Het bed was versierd met rode hartjes en ballonnen en de champagne stond klaar. Dit alles voor ons 12,5 jarig jubileum’.

(Bron: zoover.be)

 

Nina Tack