Zo vind je de bruidsjurk van je dromen

39
Vind de bruidsjurk van je dromen

Geef maar toe, meteen na de knieval van je partner droom je al van dé jurk. Goed nieuws: het is inderdaad een van de eerste dingen om af te vinken bij het plannen van je huwelijk. Je wacht immers best niet te lang om een afspraak in te plannen. 

De jurk. Ga ik ‘m wel vinden? Wat als ik er eentje kies, maar er hangt in een andere winkel nog een mooiere? Zal mijn toekomstige mijn jurk mooi vinden? En zal ik hem binnen enkele maanden nog wel mooi vinden? Of erger, zal de jurk nog passen? De zoektocht naar een  bruidsjurk is zo’n fijn gebeuren en je moet er echt van genieten. Je trouwt immers  maar één keer. Of dat is toch de bedoeling. Toch zijn er best veel bruiden die stress krijgen van de hele queeste. We geven enkele tips.

Luister naar professionals

Laat je adviseren door een professional. Het is belangrijk dat je je goed voelt in de bruidsboetiek, want je komt er nog vaak terug voor retouches. Zij weten wat er bij je figuur past, dus luister ook naar hun advies. Probeer je op voorhand ook al een idee te vormen van je budget en communiceer daar open over in de bruidswinkel. Zo voorkom je dat je head over heels wordt op een jurk van pakweg 6.000 euro. Maar het omgekeerde kan ook. Je zou niet de eerste zijn die zich laat verleiden door een jurk op een dubieuze Chinese website. Een échte replica van een megadure designerjurk. Mét goede reviews. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Kies voor een kwaliteitsvolle jurk in een Belgische winkel. Enkel deze worden volledig op maat aangepast en/of gemaakt.

To mermaid or not to mermaid

Trek aan wat je in gedachten had, maar probeer ook eens iets anders. Je zal snel zien voor welk type jurk je best gaat. Een aansluitende mermaid dress is mooi, maar niet flatterend voor eender welk figuur.  Kies voor een jurk waar je in straalt en waar je je toch enigszins comfortabel in voelt. Als je amper kunt ademen, zal de jurk je parten spelen de dag zelf. Ook een lange sleep is niet altijd even praktisch. Denk eraan dat er – post-corona – ook nog gedanst moet worden!

Blijf trouw aan jezelf

Ga na welke stijl bij jou past aan de hand van wat je in het dagelijkse leven draagt. Blijf trouw aan jezelf. Zo hoef je er ook niet aan te twijfelen of je toekomstige de jurk mooi zal vinden. Ben je een bohemian bride, eerder een klassieke bruid of Cinderella for a day? Houd ook rekening met de locatie. Wanneer alle details matchen, klopt het plaatje namelijk écht. En de jurk is een van die elementen. Een jurk à la Kate Middleton kies je beter niet als je daarna varken aan ‘t spit serveert in een schuurtje.

Kiezen

Weet dat de meeste nieuwe collecties tegen oktober in de winkel hangen. Al is het niet zo dat trends in bruidsmode elk jaar veranderen. Veel bestsellers komen elk jaar, soms in licht aangepaste vorm, terug. Wie in september gaat kiezen, zal dus zeker niet in een gedateerde jurk trouwen. Het belangrijkste is dat je een jurk vindt waarin je kunt stralen!

Word verliefd

Nog een laatste tip: neem niet te veel familie en vrienden mee tijdens die eerste pasbeurt, want te veel meningen zullen je alleen maar in de war brengen. Maar vooral: word verliefd! Als je dé jurk gevonden hebt, weet je het gewoon. Vergeet geen foto’s te nemen. Als je later door twijfels overspoeld wordt, verdwijnen die als sneeuw voor de zon als je de foto’s herbekijkt.

 

Tekst: Marlies Maddens