Budgetvriendelijke renovatietips voor je keuken

151

25 FEBRUARI 2014 | Uit een studie van Houzz is gebleken dat de keuken het duurste renovatieproject van een woning is, of tenminste kan zijn. Want met deze tips beperk je aanzienlijk de kosten van je nieuwe keuken.  

WONEN

De eerste stap is om een duidelijk en afgelijnd maximum budget in gedachten te hebben. Maak vervolgens een lijstje met alle meubels en accessoires die jullie in je keuken willen hebben. Hou rekening met mogelijke structurele problemen en voorzie wat extra geld voor één of twee uitspattingen.

Een van de meest gemaakte fouten is dat er geen rekening wordt gehouden met mogelijke uitbreidingen van de keuken. Van zodra er serieuze structurele aanpassingen worden gedaan, lopen de kosten aanzienlijk op. Zelfs als je enkel de gootsteen verplaatst, moeten de leidingen aangepast worden en moet je ook de kosten van een loodgieter in rekening brengen. Stel op voorhand een gedetailleerd plan op van wat je wil doen en hou rekening met elke mogelijke kost die daarmee gepaard gaat.

Kies op voorhand het design en materiaal van je kasten en de afwerking van het aangerecht. Ga online op zoek naar de verschillende keuzes en vergelijk de prijzen en eventuele kortingen die er gegeven worden. Pinterest kan een mooie bron van inspiratie zijn.

Als je alle informatie voorhanden hebt, zal je aannemer veel makkelijker en accurater kunnen zeggen hoeveel het totale project gaat kosten. Kies niet zomaar gelijk welke professionele aannemer, maar vraag referenties en vergelijk prijzen.

Renske De Maesschalck