Win een exemplaar van ‘Maak elk moment buitengewoon’, het eerste boek van Mariska Blommaert

1585

Voor Mariska Blommaert begon het allemaal met haar blog Buitengewoonanders. Die naam omvat de levensvisie van Mariska helemaal. “Ik zoek altijd die extra punch, of die speciale touch die je aan het leven kan geven.” ‘Maak elk moment buitengewoon’ is haar eerste boek.

 “Ik ben zelf nog altijd verbaasd dat ik mijn eigen boek in handen hou”, klinkt het ontwapenend bij Mariska. “Er is niets mis met traditioneel, maar dat is niets voor mij. Ik ben veel te nieuwsgierig. Er zijn zoveel leuke dingen in het leven en daar wil ik niets van missen. Zo rol ik van het ene in het andere avontuur.”

Dat eerste avontuur, de blog Buitengewoonanders, begon dankzij gesprekken met een andere blogster. “Over bloggen had ik nog nooit nagedacht. Ik deelde regelmatig tips op Facebook en zij spoorde me aan om dat op een blog te doen. Piece of cake, dacht ik. Maar er blijkt toch meer tijd in te kruipen dan ik aanvankelijk dacht.”

Vorig jaar ging Mariska twaalf challenges aan én hield ze maandelijks een videodagboek bij. “Typisch ik; als ik iets wil doen, ga ik er volledig voor. Zo ging het ook met de challenges. Mijn verjaardag vieren met vreemden? Dat wilde ik wel eens beleven en voor ik het wist had ik een challenge voor elke maand van het jaar. Een fantastisch avontuur, maar tegelijk slorpte het ook al mijn tijd op. Gelukkig steunt mijn man me in alles wat ik doe. Hij voelt dat dergelijke avonturen me gelukkig maken en energie geven. En als ik daarin gelukkig ben, ben ik dat thuis ook”, lacht Mariska.

Buitengewoonanders, wat is dat eigenlijk? “Ik zal niets, ook niet de alledaagse dingen, standaard aanpakken. Neem bijvoorbeeld de boterhammendoos van de kinderen. Ik zal de boterhammetjes niet mooi in een vierkantje snijden, maar wel in een vorm. Ook uitstappen moeten in ons gezin speciaal zijn. Elk jaar kiezen we ervoor om origineel te overnachten, in een tipi of een oud treinstation.”

“Ook in het dagelijkse leven ga ik voor een andere aanpak. Een cadeau geven is voor mij niet naar de winkel gaan en een bon kopen. Een cadeau moet speciaal zijn: er moet over nagedacht zijn, tijd ingestoken, het moet op maat zijn, gepersonaliseerd én origineel ingepakt.” En dan zijn er nog de feestjes. “Ik geef graag feestjes, maar ook daar ga ik niet voor de standaardthema’s. Ik ben niet de mama die naar het ballenbad gaat. Ik organiseer een heldenfeest en van het communiefeest maak ik een sleepover.”

Van al die ideeën moest een boek komen. “Op mijn blog werk ik al met de thema’s do-it-yourself (DIY), give-it-yourself (GIY) en live-it-yourself (LIY). In het boek zijn daar nu ook travel-it-yourself (TIY) bijgekomen, leuke reistips naar buitengewone plekken en plan-it-yourself (PIY), een hoofdstuk over plannen. Ik wilde vooral niet in herhaling vallen, in Maak elk moment buitengewoon staan voornamelijk nieuwe tips en ideeën. Met het boek spreek ik vooral vrouwen aan. Ik wil hen inspireren om terug tijd te maken, kleine accenten te leggen in hun leven en unieke momenten te beleven met hun kinderen. Even weg van het digitale, terug naar het authentieke.”

Lees meer over Mariska’s avonturen op haar blog: www.buitengewoonanders.be

Maak elk moment buitengewoon is verschenen bij Standaard Uitgeverij (richtprijs: 22,50 euro)

(Tekst Valerie De Groodt / beeld Anouk Van De Wal)

WIN EEN BOEK

Geïnspireerd door de levenswijze van Mariska Blommaert? Goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren weggeven van ‘Maak elk moment buitengewoon’. Wil je kans maken om dit boek te winnen? Vul onderstaand formulier in en geef het juiste antwoord op de wedstrijdvraag. Veel succes! Deelnemen kan tot en met 26 oktober 2018.
WEDSDTRIJDVRAAG: Wat betekent LIY?