Kristof Buntinx doet het met Britney en Shakira

385

25 FEBRUARI 2014 | Kristof Buntinx weet ons keer op keer te verrassen. Enkele maanden geleden deed de Limburgse ontwerper dat nog met een Russische boxershortcollectie. Nu blaast hij iedereen omver met een Facebook-juweel en een fotoshoot met euh, celebrities. En natuurlijk willen wij daar het fijne van weten!

Kristof Buntinx gefotografeerd door Gaëtan ChekaibanKristof Buntinx, de Limburgse modeontwerper met de originele ideeën. (Foto Gaëtan Chekaiban)

Kristof, waar vind jij inspiratie voor je toch wel opmerkelijke ontwerpen?
Uit mezelf! (lacht) Als ik wil brainstormen, ga ik in het donker op mijn bed zitten met wat muziek op de achtergrond. En dan schrijf ik alles neer wat in me opkomt. Op zo’n moment komen de ideeën haast vanzelf. Mijn T-shirtcollectie heb ik bijvoorbeeld op één avond gemaakt. Ik bedenk ook veel dingen via associaties, zoals het Facebook Like-juweel. Er bestaan héél veel kettingen met hartjes, dus besloot ik er een hedendaagse variant van te maken.

Hoe kwam je op het idee om een fotoshoot met Britney, Shakira en andere celebs te doen?
Het is altijd al mijn droom geweest om eens een popster te mogen kleden. Dus ik dacht bij mezelf: ‘Ik ga die droom gewoon waarmaken’. Uiteindelijk heb ik een oproep via MNM gedaan waarin ik zei dat ik op zoek was naar kinderen met namen als Britney, Shakira en Bono. In een mum van tijd had ik mijn modellen gevonden. Van die foto’s heb ik albumcovers gemaakt zoals die van de echte popsterren. De fotoshoot zelf vond ik ook echt leuk om te doen en het waren allemaal lieve kindjes! Iedereen vindt het resultaat heel geslaagd en ik heb veel reacties gekregen.

Je probeert dan ook erg de aandacht te trekken via de sociale media.
Ja, maar ik merk dat vooral mijn nieuwsbrief het verschil maakt. Tien likes op Facebook zijn heel leuk, maar die hebben niet zo’n groot effect. Een database met e-mailadressen, dat is echt superbelangrijk. Dankzij mijn nieuwsbrief weten mensen dat ik besta. De drie hoofdingrediënten voor succes zijn eigenlijk: e-mailadressen, geld en vriendelijkheid. En talent, natuurlijk! (hilariteit)

Wat is jouw favoriete T-shirtopschrift bij de kindercollectie?
Mijn absolute favoriet is ‘I love people’. Bij de tekst staan vlinders, omdat een ‘vlinder’ in het Limburgs een ‘piepel’ is. En dat klinkt hetzelfde als people.

Jij staat erom bekend dat je graag rake uitspraken doet. Maak jij dan eigenlijk mode of toch eerder statements?
Die uitspraken doe ik niet bewust, maar meestal zijn ze er wel. Ik gebruik graag humor. Daar hou ik echt van. Je kan het gebruiken om een serieuze boodschap over te brengen. Maar mijn ontwerpen zijn wel degelijk mode, want al mijn ontwerpen zijn draagbaar.

Ben jij op privévlak ook een vat vol statements?
Eigenlijk niet. Ik ben erg meegaand en omring me met mensen waar ik me goed bij voel. Ik draag ook heel gewone kleding. Meestal zie je me in een hemdje en een casual broek. En ik ben vrij slaafs. Ik doe wat mensen mij opdragen. (lacht)

Wat mogen wij in de toekomst nog verwachten van jou?
Ik weet eigenlijk niet of ik dat al mag zeggen, maar ik mag een jurk maken voor An Pierlé. En ik ontwerp de nieuwe T-shirts voor de vrijwilligers van Broederlijk Delen. (lacht)
Kristof Buntinx dresses Britney Kennis
Buntinx-9-Bono-CD Buntinx-10-Axelle-CD AABuntinx-6-Kylie-CD Buntinx-1-Sharika-CD Buntinx-3-Kanye-CD Buntinx-4-Jennifer-CD Buntinx-8-Justin-CD

Wil je graag meer zien van Kristof Buntinx? Surf dan naar www.kristofbuntinx.com. Al de creaties van Kristof zijn op zijn website te koop. De kinder-T-shirts kosten 17,40 euro en 19,40 euro. Het Facebook-juweel is de jouwe voor 150 euro.

Marlies Strubbe