Buren, we hebben een feestje!

156
Wegwijzers

“Waar was het ook alweer?” Als je niet elke week op bezoek gaat, is het soms een beetje zoeken naar het juiste adres. Met opvallende signalisatie zet je je gasten letterlijk op de goede weg. En de buren weten meteen ook dat je een feestje geeft.

Wijs de weg

… met wegwijzers. Zet aan het begin van de straat al opvallende wegwijzers naar de locatie van het feest. Klop een houten plankje op een stok en spuit of schilder er de naam van je communicant op. Als je een beetje handig bent, dan kan je een pijlvorm uitzagen. Je kan ook meerdere plankjes onder elkaar bevestigen met op elk plankje een woord, bijvoorbeeld communie – feest – Marie – 15 mei – welkom! Om écht de aandacht te trekken, spuit je elk plankje in een andere kleur. Laat je creativiteit de vrije loop! Zolang je de plaatjes niet vastmaakt aan openbare eigendom (bv. een verkeerspaal) en ze maar één dag laat staan, krijg je normaal gezien geen problemen met het gemeentebestuur.

Versieren maar

Je huis moet al van ver feestelijkheid uitstralen. Versier daarom je voortuin of gevel met kleurrijke ballonnen en slingers en respecteer je kleurthema. Breng een wervelend reliëf aan met ballonnen in verschillende groottes of laat een ballonnenboog maken. Je kan de ballonnen vastmaken aan een palet op z’n zijkant met een welkomstboodschap erop. Of verwelkom je gasten met een mooie tekening op de oprit in stoepkrijt. Wist je dat er tegenwoordig ook stoepkrijt met glitters en zelfs goudkleurig stoepkrijt bestaat? Extra feestelijk! En goed nieuws voor wie zijn versiering graag personaliseert: bij sommige (online) drukkerijen kan je ook een vlaggenlint laten bedrukken met foto’s van je communicant. Geen verwarring mogelijk, mocht er nog een communiefeestje in je straat zijn. 😉

Blijf in het thema

Heeft het communiefeest een thema? Bijvoorbeeld de lievelingskleur van je communicant, een hobby of een bijzondere fascinatie? Toon dat in je versiering! Als je communicant voor thema ‘roze’ koos, ga dan al in je voortuin all the way: roze ballonnen, flamingo’s, roze bloemen, … Of – voor de durvers – spuit je gras roze met een onschadelijke voedingsspray. Is je communicant een Ronaldo-fan? Zot van dinosaurussen of beste vriendinnen met de Barbiepoppen? Gooi de (gesloten) oprit vol met voetballen, zet Barbies op de vensterbanken en dino’s in je (voor)tuin. Zo breng je meteen een ludieke toets in het feest waar ook je buren om kunnen glimlachen!

Beter een goede buur …

Laten we eerlijk zijn: een feestje is leuk maar kan voor wat geluidsoverlast zorgen. Om de goede verstandhouding met Felix’ catsitter te bewaren, waarschuw je je buren best even op voorhand. Ga eens langs of steek een briefje in de bus, samen met het communiekaartje. Zo weten de buren dat ze hun boekenclub niet tegelijk met het communiefeest moeten uitnodigen. Misschien krijg je een kaart of zelfs cadeautje terug van je buren!

Tekst: Anouk Mouton / Foto’s: Gettyimages