Het worden geen gewone feestdagen maar dat betekent niet dat we er alsnog niet van gaan genieten, in onze eigen bubbel weliswaar maar daarom zal het niet minder sfeervol zijn. Hoe dan ook zal het een eindejaar worden waar we later nog vaak aan zullen terug denken. Wij vroegen aan Lize Feryn, Astrid Coppens en Noa Neal naar hun meest legendarische eindejaarsfeesten in het verleden, en welke hun plannen zijn voor dit jaar.

Lize Feryn: “Berlijn was precies in oorlogsgebied”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lize Feryn (@lizeferyn)

“Mijn meest legendarische eindejaarsdagen? Dat moet toch wel vorig jaar zijn geweest”, aldus actrice Fize Feryn. “Om oudjaar te vieren, trokken we toen voor een vierdaagse naar Berlijn. Dat je in Berlijn serieus kan uitgaan, is een echt understatement. We hebben er toen goed gefeest en het vuurwerk daar is iets dat me altijd zal bij blijven. In België steken mensen wel eens iets in de tuin af om middernacht, maar in Berlijn hoor en zie je de hele dag vuurwerk op 31 december. Vaak wordt het ook niet naar boven afgestoken, maar gewoon richting auto’s. Niet helemaal veilig en zelfs een beetje eng. Er waren momenten dat ik me precies in oorlogsgebied bevond.”

“Ik wens alle lezers een leuke kerstperiode toe. Probeer het dag per dag te bekijken, geniet van de dingen die wel nog mogen en omarm elkaar het moment dat dat weer mag.”

“Dit jaar zal het allemaal wat minder spectaculair zijn. Het worden feestdagen gezellig thuis. Niet met een kerstboom, wat dat heb ik nog nooit gehad. Twee jaar geleden hing ik echter wel lampjes over mijn hele living en ik moet eerlijk bekennen dat die er nog altijd hangen. Het is als een slinger over heel mijn huis en die ene keer dat ik ze toch wilde wegdoen, hield Aster (Nzeyimana, haar partner, nvdr) me tegen. Hij vindt het veel te gezellig met en daar ben ik het helemaal mee eens. Dankzij die lampjes is het bij ons altijd een beetje kerst. Ik wens alle lezers een leuke kerstperiode toe. Probeer het dag per dag te bekijken, geniet van de dingen die wel nog mogen en omarm elkaar het moment dat dat weer mag.”

Astrid Coppens: “Kerst vieren in de warmte”

“Ik kijk met veel plezier terug op de kerstperiode van twee jaar geleden”, zegt Astrid Coppens. “Toen trokken we met Nieuwjaar naar Barbados met Natalia en dat was een ongelofelijk plezante vakantie. Kerst vieren in de warmte, zo ver weg, overdag gaan surfen en dan ’s avonds toch bij de kerstboom zitten: heel memorabel!

“Ik wens alle lezers van Steps een goede gezondheid toe. Dat corona snel mag verdwijnen en dat we onze normale levens weer kunnen hervatten.”

“Dit jaar zullen de plannen wat minder groots zijn omdat we niet veel zullen mogen. Ik denk dat het lekker thuis vieren wordt met onze bubbel aan zee, gewoon met ons gezinnetje. De kerstperiode is voor mij altijd wel speciaal. En daar hoort uiteraard een kerstboom bij. Dat is misschien het Amerikaanse in mij, maar ik zet mijn boom altijd heel vroeg. In Amerika wordt de kerstboom de dag na Thanksgiving Day gezet en dat doe ik hier ook. Ik kijk er uit om deze periode opnieuw in België door te brengen. Hier heb je een echte winter, buiten wandelen met al die lichtjes vind ik enorm gezellig en de etalages zijn ook altijd prachtig. Met de cadeautjesjacht begin ik altijd heel vroeg, bij mij is alles al geregeld voor Sinterklaas. Ik wens alle lezers van Steps een goede gezondheid toe. Dat corona snel mag verdwijnen en dat we onze normale levens weer kunnen hervatten.”

Noa Neal: “Dag erna leerde ik mijn partner kennen”

“Het ene jaar blijf ik thuis, het andere jaar probeer ik met eindejaar naar het buitenland te trekken”, aldus zangeres Noa Neal. “Een van de meest memorabele reizen was toch die van twee jaar geleden. Ik had eigenlijk helemaal geen plannen en boekte last-minute een vlucht vanuit Deurne naar Innsbruck om drie dagen te gaan skiën. De vlucht liep niet helemaal zo gepland en uiteindelijk strandde ik ’s avonds laat in München. Zonder mogelijkheid om verder te reizen, zonder geboekte hotelkamer. Ik raakte aan de praat met een meisje dat ook op de vlucht zat en zij bood aan om mij én een andere passagier onderdak te geven voor de nacht. We hebben die avond met drie pizza’s gegeten, gepraat en samen afgeteld naar het nieuwe jaar. Dat blijft een hele speciale herinnering, des te meer omdat ik de dag erna mijn partner Chris heb leren kennen.”

“Verlies de moed niet, er komen zeker betere tijden aan.”

“Dit jaar zal het allemaal wat minder spectaculair zijn omwille van corona. Kerstsfeer zal er zeker wél zijn bij ons. Hoewel ik jaren geleden serieus geïnvesteerd heb in een prachtige kunstkerstboom, zal er dit jaar onder impuls van Chris wellicht opnieuw een echte staan. Ik wens alle lezers een prachtige eindejaarsperiode toe en zou iedereen willen oproepen om de kerstshopping vooral bij lokale, Belgische handelaars te doen. Ik plaatste recent de cover Don’t stop believing op YouTube en dat is nu ongelofelijk belangrijk. Verlies de moed niet, er komen zeker betere tijden aan.” (foto Oliver Dom)

Tekst: Valerie De Groodt