Wil je graag jouw cadeaus op een originele en mooie manier inpakken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Deze tips zullen je een heel eind op weg helpen.

1

Alles begint bij het juiste papier. Zorg ervoor dat het niet te dun is, zodat het niet scheurt tijdens het inpakken of vervoeren. Maar gebruik ook geen papier dat te dik is, want dan zal je het niet goed kunnen plooien. 

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt vooraleer je begint met inpakken. Schaar en (dubbelzijdig) plakband zijn het belangrijkste. Het is ook handig om al enkele stukjes plakband klaar te hangen zodat je ze onmiddellijk op het pakje kan kleven.

Wat is de vorm van het cadeau? Als het een vierkant of rechthoek is, is het ‘makkelijk’ in te pakken. Heeft het cadeau een andere vorm, dan wordt het al iets moeilijker. In dat geval kan je ervoor kiezen om het in een doos te steken. Zo is het niet alleen makkelijker, het is ook nog eens een dubbele verrassing voor wie het moet uitpakken.

2

Als je door de vorm niet weet hoe je het moet inpakken, kan je het ook in een zak(je) doen of het een andere vorm geven bij het inpakken.4

Het is leuk om een mooi versierd pakje te krijgen. Je kan daarom aan de slag gaan met linten, kaartjes, takken of bloemetjes. Je kan ook op het inpakpapier geven om het nog meer een persoonlijke touch te geven.

3 7

Liggen de cadeaus allemaal samen onder de kerstboom? Geef ze dan een naamkaartje. Je kan er een tekstje opschrijven of het helemaal versieren zoals jij het wil. Het is ook leuk om er bijvoorbeeld de naam op te stempelen als je het eens wat ‘anders’ wil.

4 5

Hieronder vind je nog enkele filmpjes die je nog wat extra inspiratie en hulp kunnen bieden. Veel plezier met inpakken!

(foto’s Pinterest en iStock)