De feestdagen naderen met rasse schreden. Of toch zeker voor wie nog op cadeaujacht moet. Bespaar je dit keer een hoop stress en begin er onmiddellijk aan. Wij helpen je op weg!

Elk jaar is het hetzelfde liedje. De feestdagen zijn nog ver weg en je hebt zeeën van tijd om de perfecte cadeautjes te vinden. Tot je plots op de kalender kijkt en moet vaststellen dat je nog exact een week hebt om alles te vinden. Gelukkig wordt dat dit jaar anders en dat dankzij onze tips.

Tip 1: Berekend de tijd

Ga na hoeveel tijd je nog hebt om alles bij mekaar te zoeken en hoelang de zoektocht naar elk cadeau afzonderlijk zal duren. Zoek of maak gaten in je agenda voor elk cadeau. Bundel de cadeaus die je in dezelfde winkel of buurt zal kopen.

Tip 2: Bezint eer ge begint

Vooraleer je als een gek begint te shoppen, denk dan eerst goed na over wat je wil kopen en waar je naar op zoek bent. Doe dat voor elke persoon apart. Anders verlies je heel veel tijd door doelloos rond te lopen.

Tip 3: Maak een lijstje

Als je weet wat je nodig hebt, maak je best een lijstje met wat je waar zal kopen. Zo kan je gericht te werk gaan. Wat wil je online halen, wat zal je in de winkel kopen…

Tip 4: Koop vroeg

Vaak zal je het perfecte cadeau voor iemand tegenkomen wanneer het nog lang geen tijd is om het te geven. In plaats van dan weer te denken dat je het wel zal kopen als het zover is, moet je het onmiddellijk kopen. Want tegen dat het zover is, zal je alweer vergeten zijn wat dat perfecte cadeau ook alweer was.

Tip 5: Pak onmiddellijk in

Als het mogelijk is, pak het cadeau dan onmiddellijk in. Want in tegenstelling tot alle vorige kerstdagen, zal je dit keer níet de avond zelf nog alles hoeven in te pakken. Bedank ons later maar!

(foto iStock)