Cadeautjes op het prikbord

44

3 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. Vandaag de C… van cadeautjes. Want wie wil er met moederdag geen origineel cadeautje aan zijn/haar mama geven of welke mama krijgt er niet graag fijne cadeautjes. Hoe je de leukste geschenken spot? Lobke legt het je uit.

Wel… Ik ben een grote fan van Pinterest. Niet alleen om inspiratie op te doen voor mijn huis, kleding, kinderen of receptjes… maar vooral ook om originele cadeautjes te spotten.

pint

CADEAUTJES KRIJGEN
Ben je het beu om elk jaar opnieuw diezelfde doos pralines of dezelfde parfum te krijgen? Dan kan je gewoon je eigen leuke cadeau wishlist samenstellen. In webshops kom je vaak de leukste cadeaus tegen voor jezelf of voor iemand anders. Erg handig hierbij is de Pinterest Gifts. Plaats in je bericht bij de foto een dollarteken ($) en je pin wordt dan automatisch opgenomen in de sectie ‘Gifts’, helaas werkt dit nog niet met euro’s. Pinterest wordt daardoor een erg leuke tool om te gebruiken voor cadeautjeslijsten, geboortelijsten en huwelijkslijsten.

CADEAUTJES GEVEN
Ook om cadeautjes te geven is Pinterest een bron aan inspiratie. Niet alleen door te zoeken naar producten en leuke hebbedingen, maar vooral ook de DIY-boards. Pakken inspiratie vind je om zelf aan de slag te gaan en het mooiste cadeautje voor je liefste mama te maken. Go go go!

Hoe je Pinterest gebruikt leg ik je hier vlug uit:

1. Maak een account
Sinds een tijdje kan je zonder uitnodiging een account aanmaken op Pinterest. Surf naar www.pinterest.com en meld je aan met je Facebook- of Twitteraccount.

2. Maak originele boards
Nu kun je beginnen met het aanmaken van een prikbord (board). Pinterest doet hiervoor standaard een aantal suggesties, maar wij raden je aan zelf een aantal originele titels te bedenken. Leef je uit! Maak voor elk onderwerp dat je interesseert een apart album.

3. Installeer de Pin-it button
Om snel en eenvoudig op websites afbeeldingen te pinnen, kun je een Pin-it button installeren in je browser. Hiermee kun je vanaf elke webpagina met afbeeldingen direct een afbeelding op een van je boards pinnen. Via https://pinterest.com/about/goodies/ staat perfect uitgelegd hoe je dit doet.

4. Start to pin!
En nu pinnen! Heb je een leuk product of foto gezien op een website, met de Pin-it button voeg je dit beeldje gemakkelijk toe aan één van je boards. Door op de ‘Add +’ button te klikken op de homepage kan je zelf ook pins uploaden vanop je eigen computer.

5. Personaliseer
Alleen maar pinnen daar hebben we natuurlijk niets aan. Zoek naar mensen met dezelfde interesses en droom weg bij de boards van anderen. Voeg je vrienden toe en volg ze. Je kan ook pins van anderen repinnen en daarmee op je eigen board plaatsen. Vergelijkbaar met retweeten op Twitter of delen op Facebook. Daarnaast kan je elke pin ‘liken’ of voorzien van een reactie.

Dat Pinterest verslavend is, kan ik weten! Eens ik begin ben ik niet te stoppen. Mijn ondertussen 885 pins en 25 boards kan je hier volgen: http://pinterest.com/leukvoorlobke/.

Succes ermee!

Ook Steps zit op Pinterest: klik hier en pin away!