Zelf maken: Caesar Salad met Parmaham en Avocado

507

Caesar Salad is een klassieker onder de maaltijdsalades en wordt vaak met kip bereid. Wij doen het eens anders en kiezen voor een Caesar Salad met ham. Aan de slag!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

– 1/2 krop Romeinse sla

– 1 teentje look

– 100 gr Parmaham

– 1 rijpe avocado

– 2 sneden brood

– Parmazaanse kaas

Voor de saus:

– 1 ei

– Worcestersaus

– citroensap

– zout en peper

– olijfolie extra vierge

Zo maak je het:

– Was de sla in koud water en laat deze goed uitlekken. Snijd de sla daarna in grove stukken. Meng vier lepels olijfolie, de geplette look, zout en extra veel peper in een grote kom.

– Voor de saus: kook 1 ei gedurende 5 minuten, pel het en mix het met een paar druppels Worcestersaus, het citroensap en het mengsel van olijfolie, look, zout en peper.

– Bak vier sneetjes Parmaham in een bakpan of op een zeer warme grill.

– Samenstelling van het bord: leg de sla op de borden en breng deze op smaak met de saus. Vervolgens dresseer je de borden met het getoast brood, de gebakken Parmaham, de stukjes avocado en een handvol Parmezaan schilfers. Voeg de rest van de Parmaham toe en klaar!

 

Weetje: dacht je dat deze salade naar de beroemde Romeinse keizer Caesar genoemd was? Fout! De salade werd bedacht door Cesare Cardini, een Italiaan die begin vorige eeuw naar Amerika emigreerde.