Al eens gedacht aan die goede voornemens die je nam met de start van het nieuwe jaar? Afvallen was vast één die je op jouw lijstje plaatste. Als je nog niet weet welke sport nu het beste is, helpen wij graag een handje. Bij deze een top vijf van sporten waarbij veel calorieën verbranden gegarandeerd is.

1. Hardlopen

Hardlopen is misschien voor gevorderden, maar met lopen ben je goed op weg. Ontbreekt je de moed, neem een stel vriendinnen mee. Jullie houden elkaar gemotiveerd en die koffieklets kan je achteraf gerust verderzetten. Voor wie van wat uitdaging houdt: Ooit al een obstakelrun geprobeerd?

2. Zwemmen

Summer is coming! Tijd om die favoriete bikini van onder het stof te halen. Naast zwemmen op vakantie is zwemmen ideaal om calorieën te verbranden. Het is een work-out voor het volledige lichaam. Daarnaast is zwemmen ook nog eens goed voor de gewrichten.

3. Fietsen

In plaats van de auto te nemen voor koffiekoeken op zondag, neem de fiets. Op die manier ben je direct wakker en kan je de dag fris beginnen. Gemiddeld kan je tot 600 Calorieën verbranden per uur.

4. Roeien

Als je gaat fitnessen, heb je ongetwijfeld al van de roeimachine gehoord. Roeien kan je zowel binnen als buiten beoefenen. Geen excuus dus om dit niet te proberen. Het is een ideale manier om je rugspieren, armen, benen en buikspieren op de proef te stellen.

5. Kickboxen

Een laatste sport is kickboxen. Met een korte, maar actieve work-out kan je gerust al een aantal calorieën verbranden. Je bouwt een lichte spiermassa op en kan frustraties van het werk er zo vanaf kloppen.

Calorieën verbranden van persoon tot persoon verschilt, maar met een goede mindset kom je er vast wel. Succes!

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: GettyImages