Een bezoekje aan de The Pier Business Class lounge van Cathay Pacific in Hongkong is nu nog beter voor lichaam en geest dankzij de opening vanThe Sanctuary by Pure Yoga. De nieuwe ruimte die de luchtvaartmaatschappij in samenwerking met The Pure Group ontwikkelde, bestaat uit twee zones: The Body Sanctuary, speciaal voor yoga, en The Mind Sanctuary, om te mediteren en te ontspannen.

Cathay Pacific General Manager Customer Experience and Design, Vivian Lo: “Wellness wordt steeds belangrijker voor onze klanten en The Sanctuary by Pure Yoga in onze Pier Business Class lounge is de perfecte plek om te ontspannen voor een vlucht. We luisteren naar de behoeften van onze klanten en zijn continu in ontwikkeling om hun ervaring met ons te verbeteren. Of u nu dineert in onze populaire Noodle Bar, wat werk inhaalt of geniet van een drankje aan de bar of in het Teahouse, er zijn talloze manieren waarop onze reizigers tijd doorbrengen in de lounge. Nu worden ze ook aangemoedigd om te mediteren en yoga te beoefenen alvorens met ons mee te vliegen.”

The Body Sanctuary

Onder het wellnessaanbod biedt The Body Sanctuary reizigers een ruimte voor simpele yogaoefeningen met begeleide video’s onder leiding van Pure Yoga- leraren. Er is ook een afgezonderde ruimte om alleen te oefenen. Verder zijn er stoelen en instructies beschikbaar over hoe u verschillende lichaamsdelen kunt strekken terwijl u zit. De oefeningen zijn ontworpen om de bloedsomloop te verbeteren, de beweeglijkheid van gewrichten te vergroten en de geest te ontspannen voor een comfortabele en ontspannen reis.

The Mind Sanctuary

Binnen The Mind Sanctuary zijn er twee soorten meditatie mogelijk. De eerste is audio-meditatie, waar klanten kunnen luisteren naar begeleide meditatiesessies via vier pods met kussens, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons en iPads. De sessies worden verteld door deskundige docenten van Pure Yoga. De tweede optie is visuele meditatie, waarbij reizigers vanop kussens kijken naar afbeeldingen op de muur. Die faciliteren de Trataka yoga, een klassieke oogoefening die stress en vermoeidheid verlicht.

Alle oefeningen in The Mind Sanctuary helpen om de focus-, geheugen- en visualisatievaardigheden te verbeteren. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je beter kunt focussen en dat je bewustzijn en aandacht een boost krijgen.

Wellness op de grond en in de lucht

In januari 2018 lanceerde Cathay Pacific en Pure Group uit Hongkong reeds de serie inflight-video’s Travel Well with Yoga, om passagiers aan boord te helpen met meditatie en yoga. The Sanctuary by Pure Yoga is de nieuwste samenwerking tussen de twee. Niet alleen worden er meditatieruimtes voorzien, Diamond en Gold Marco Polo Club-leden die met Cathay Pacific of Cathay Dragon-vluchten in Hongkong aankomen, krijgen bovendien een gratis dagentree voor elk Pure Fitnesscentrum of tot 12 keer per jaar keuze uit een Pure Yoga-les.

Pure Group Regional Marketing Director Gary Wise: “We zijn erg blij om deze samenwerking tussen Pure Yoga en Cathay Pacific uit te breiden. Zo krijgen nog meer mensen de kans om de voordelen van yoga en meditatie tijdens hun reis te ervaren. Hoe gehaast die reis ook is, een paar minuten van stilte en ontspanning kunnen al het verschil maken.”

The Sanctuary by Pure Yoga is open voor reizigers die toegang hebben tot de Cathay Pacific Pier Business Class Lounge op Hong Kong International Airport, evenals Diamond, Gold en Silver Marco Polo Club-leden. Cathay Pacific en Cathay Dragon First- en Business Class-passagiers zullen ook van het nieuwe aanbod kunnen genieten.