Zo viert Chicago Saint Patrick’s Day

322

Op Saint Patrick’s Day (17 maart) kleurt Chicago nog groener dan anders. Dankzij de duizenden uitzinnige Ierse nazaten en verklede feestvierders staat de stad een volledig weekend op zijn kop door dit traditionele volksfeest.

 

Chicago is niet enkel de stad van The Blues en Al Capone, de ‘Windy City’ is ook de meest groene stad van de Verenigde Staten. De metropool vaart al decennia lang een groene koers en is een voortrekker wat betreft duurzaamheid. Zo wordt Chicago geroemd om de nieuwe stadsparken… op daken van wolkenkrabbers. In totaal heeft Chicago maar liefst 7 miljoen vierkante meter aan ‘green roofs’ of groene daken. Zelfs het stadshuis van Chicago doet mee. Bovenop City Hall vind je een immense dak tuin met gras, klimop en eikenbomen waar zelfs groenten en fruit verbouwd worden. De tuin torent elf verdiepingen boven het straatniveau uit. Je zou haast vergeten dat je boven auto’s en treinen wandelt.

Op Saint Patrick’s Day kleurt Chicago nog groener dan anders. Dankzij de duizenden uitzinnige Ierse nazaten en verklede feestvierders staat de stad een volledig weekend op zijn kop door dit traditionele volks feest. Niet alleen het bier in de pubs, de straten en mensen kleuren groen, ook de Chicago River wordt voor de gelegenheid in het groen gedompeld. Mocht je er aan twijfelen: de – overigens oranje! – verf is niet vervuilend en trekt na een paar dagen weer weg.

Chicago river green 3

Na het verven van de rivier is het tijd voor de Downtown Chicago Parade. In deze grote parade wandelen maar liefst 200.000 verklede feestvierders mee, quasi allemaal met een groene Guiness. Na de parade kun je voor een feestje terecht in één van de vele Ierse pubs. Een unieke ervaring. Omdat Saint Patrick’s Day dit jaar op een dinsdag valt, werden de grootste festiviteiten verplaatst naar zaterdag 14 maart.

Chicago river green 2

Reisorganisator Connections stelt dit jaar een arrangement voor met vertrek vanuit Brussels Airport op vrijdag 13 maart en retour op woensdag 18 maart. Zo hoef je niets van dit grootste feest te missen. Vanaf 571 euro.

Chicago river green