Dé vier nieuwe vakantiebestemmingen voor de winter

301

20 SEPTEMBER 2013 | Zet het kille herfstweer aan tot dromen over een volgende vakantie maar weet je nog niet waarheen? Luchtvaartmaatschappij British Airways maakt het jou gemakkelijk en schuift dé vier trendbestemmingen voor deze winter naar voor.

1. Woestijnsporten in Dubai

Dubai

De bekendste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is op korte tijd uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. Denk: adembenemende wolkenkrabbers, lange stranden en hypermoderne shoppingcentra.

Maar het Venetië van de Golf heeft ook voor actievere vakantiegangers heel wat in petto. Wat dacht je van een stevige duik- of zeiltocht in de Perzische Golf, duinbuggy’en, vissen of een desert safari te paard. De woestijnstad kan in de zomermaanden soms ondraaglijk heet zijn. De koelere dagen tussen november en april zijn dan ook ideaal om het beste uit Dubai te halen.

2. Naar de zoo in Johannesburg

tijger

Johannesburg, of Jozi zoals de lokale bevolking de stad benoemt, is een absolute topper. Het WK voetbal in 2010 bewees dat de stad klaar is om toeristen te ontvangen op wereldschaal. Het vroegere no-go getto Soweto groeide uit tot een toeristische trekpleister en de goudkoorts leidt je tegenwoordig naar het Gold Reef City amusementspark.

Johannesburg is echter niet alleen het economische hart van (Zuid-)Afrika met een flitsend, divers en booming stadsleven, ze herbergt ook één van de mooiste dierentuinen van de wereld. We horen je denken: naar de zoo in Afrika, ben je gek? Maar vergis je niet, de Joburg Zoo is een 81 hectare groot park waar zo’n 2.000 dieren op grote terreinen vrij rondlopen en loont absoluut de moeite! Het is de enige plaats ter wereld waar een succesvol kweekprogramma voor de uiterst zeldzame Siberische tijger is.

3. Etnisch clubben in Toronto

Toronto

De besneeuwde Canadese landschappen aan het Ontariomeer zijn van een adembenemende schoonheid. Toronto combineert deze verzichten met een hip, divers en bruisend nachtleven. Dankzij een enorme immigrantenstroom is deze stad uitgegroeid tot de vijfde grootste Noord-Amerikaanse metropool (2,6 miljoen inwoners) en de tweede meest multiculturele stad ter wereld (na Miami). Dit zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer die wijk per wijk verschilt.

Naast een obligaat bezoekje aan Little Italy en Chinatown, moet je in de stad ook zeker op ontdekkingstocht in  etnische wijken zoals Little Jamaica, Little India, Koreatown, Greektown, Portugal Village, Corso Italia, Little Mogadishu of Malta Village – elk met hun eigen, typische nachtleven.

 

4. Fun in het Deense Billund

Medie

Wie Billund zegt, zegt Legoland. De bekende blokjes zijn niet zomaar een merk in Denemarken, ze staan symbool voor nationale trots. Legoland trekt jaarlijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers en werd, gezien de vele attracties, door de Denen zelf reeds enkele malen uitgeroepen tot beste amusementspark.

Wat velen niet weten, is dat Billund naast Legoland ook nog het recente waterpark Lalandia (°2009) in de aanbieding heeft. Dit gigantische indoor waterpretpark herbergt de grootste aquadome van Scandinavië en heeft alles in huis om van een korte of lange (familie)vakantie aan Billund een succes te maken.

Geniet van het krakende geluid van de sneeuw onder je voeten terwijl je het Legoland-park ontdekt en warm terug op in één van de vele hippe koffiebars in de stad (of in een Lalandia-jacuzzi, aan jou de keuze).

www.britishairways.com

Nina Tack