Wil je zonder schuldgevoel smullen van een overheerlijke chocoladecake? Dan moet je dit suiker- en bloemvrije recept beslist eens proberen. Maximale chocoladesmaak, maar zonder de calorieën. Gezond én lekker: mjum!

Bakken en koken krijgt een nieuwe dimensie dankzij de nieuwe kristalkorrel van Canderel. Het kristalpoeder heeft dezelfde smaak en textuur als gewone suiker, maar het is eigenlijk geen echte suiker. Een ideaal alternatief voor wie houdt van lekkere zoetigheden, maar toch op zijn lijn wil letten.

Naar aanleiding van de lancering pakt Canderel uit met enkele overheerlijke receptjes. Wij gingen aan de slag met de chocoladecake.

Ingrediënten voor 8 personen

– 90 g margarine
– 240 g chocolade (Canderel Dark Stevia Tablet)
– 6 eieren
– 200 g verse frambozen
– 60 g Canderel Kristalkorrel
– 1 Canderel stick

chocoladecake met frambozen-lrZo maak je het

– Verwarm de oven voor op 140°C.

– Smelt de chocolade en de margarine au bain marie. Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan de chocolade. Meng grondig.

– Doe de eiwitten in een keukenrobot en klop ze stijf. Voeg de Canderel Kristalkorrel toe als het eiwit bijna stijf is. Voeg het chocolademengsel aan het eiwit toe en meng alles voorzichtig.

– Vet een rond bakblik van 22 cm in met bakspray. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake gedurende ongeveer 45 tot 50 minuten. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster. Leg de frambozen op de cake en bestrooi deze met een Canderel stick.

Alle info over de producten vind je op de website van Canderel.