Een ambachtelijke kop koffie, een zoete verwennerij en gezellig bingewatchen, dat is hét toptrio voor gure herfstdagen. Het West-Vlaamse koffielabel gBruynooghe Koffie ging creatief aan de slag met haar heerlijke mélange en verleidt zoetekauwen met krokante kaneelbroodjes met cappuccino icing. Je hoeft helemaal geen patissier te zijn, want dit delicieuze recept is in een handomdraai klaar. Smullen maar! 

Dit heb je nodig (voor 6 à 8 personen):

Voor het deeg:

250 ml melk
7 g droge gist
100 g suiker
½ tl zout
1 ei
100 g boter op kamertemperatuur
550 g bloem

Voor de vulling:

150 g boter op kamertemperatuur
70g bruine suiker
1 el kaneelpoeder

Voor de cappuccino icing:

200 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
200 gram roomkaas
1 tl vanille-extract
50 ml Bruynooghe espresso

Zo maak je het:

Het deeg:

Verwarm de melk tot ze lauw is en voeg de droge gist toe. Meng de suiker met het zout, het losgeklopt ei en de boter tot een kleverige pasta. Giet er al roerend de melk bij. Zeef de bloem en voeg in één keer toe aan het suikermengsel. Meng goed door elkaar met een houten spatel. Begin met je handen te kneden zodra alle bloem opgenomen is. Mocht het deeg iets te kleverig zijn, voeg dan een heel klein beetje extra bloem toe. Kneed ongeveer 5″ tot je een glad en soepel deeg verkrijgt. Leg de deegbal terug in de kom en dek af met een propere, licht vochtige handdoek en laat op een warme plaats 2 uur rijzen.

De vulling:

Meng voor de vulling de boter met de bruine suiker en het kaneelpoeder. Bestuif je werkoppervlak met bloem. Neem het deeg uit de kom en klop er de lucht uit. Rol het met een deegrol uit tot een grote rechthoek van ongeveer 50 bij 35 cm. Bestrijk het deeg met het suiker-botermengsel en rol het voorzichtig maar strak naar je toe, tot een dikke rol. Snijd de rol vervolgens in plakken van ongeveer 3 à 4 cm dikte en leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze ver genoeg uit elkaar of gebruik desnoods 2 bakplaten. Duw de rolletjes vervolgens met de palm van je hand een beetje plat. Leg een propere handdoek over de rolletjes en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 180°en bak de kaneelbroodjes in ongeveer 15 à 20″ goudbruin.

De cappuccino icing

Klop met een mixer, de roomboter en poedersuiker tot een luchtig, wit geheel gedurende ongeveer 5″. Voeg de roomkaas, het vanille-extract en de Bruynooghe espresso toe en klop nog 2 à 3″ verder. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Haal de cinnamon rolls uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens ze met de icing af te werken. Serveer met een dampend kopje Bruynooghe koffie.

 

Bron: www.bruynooghe.com

Foto’s © Hannes Vandenbroucke