Nog één diepe zucht en de zomervakantie is weer voorbij, en dus plannen we meteen een volgende citytrip om september goed in te zetten. En onze eerste triptip voor het najaar gaat naar… Londen!

Londen is één van onze lievelingssteden, we strijken er minstens 4 keer per jaar neer voor een weekendje weg (elk seizoen één tripje hé).

En dat Londen tijdens het najaar alvast top is, bewijzen volgende 3 tips:

1. Muziek langs de Thames

In september kun je je onderdompelen in Totally Thames, met artistieke en culturele optredens en watersportevenementen langs de oever van de Theems.
Alessandro_Pugi___fireworks

(c) visitbritain

2. Bakken cultuur

Cultuur en stijl: van 6 tot en met 9 oktober vindt in Regent’s Park de Frieze Art Fair plaats, een hedendaagse kunstbeurs waar meer dan 160 kunstgalerijen en wereldvermaarde artiesten met hun werken uitpakken.

Tot en met 8 januari 2017 kun je in Tate Modern één van de opmerkelijkste Cubaanse artiesten van de 20ste eeuw ontdekken tijdens een unieke retrospectieve: The EY exhibition: Wilfredo Lam. Maak van deze culturele uitstap gebruik om ook het nieuwe gebouw van Tate Modern te bezoeken. Switch House biedt bovendien een fenomenaal uitzicht over Londen vanop de tiende verdieping.

3. Voor fijnproevers

Het London Restaurant Festival vindt plaats van 1 tot en met 31 oktober. Dit gastronomisch festival is het perfecte excuus om enkele wereldberoemde restaurants in de Engelse hoofdstad te ontdekken. Speciaal voor het event werden unieke fijnproeversmenu’s ontwikkeld en je kunt deelnemen aan culinaire workshops, gastronomische activiteiten, restauranttours en wijndegustaties. Enjoy!

Food collage(c) istock

4. Thanksgiving vieren op z’n Brits…

Op 24 november viert Londen Thanksgiving. Wat dacht je van een diner made in the US? Talloze hotels, pubs en restaurants bieden speciale menu’s voor deze gelegenheid.

5. …en het eindejaarsseizoen in stijl inzetten

Vanaf november licht Londen op. Oxford Street, Covent Garden, Regent Street, Westfield, Greenwich … mis zeker de eerste dag van de kerstverlichting niet op de iconische plaatsen van de Britse hoofdstad. Het is een feestelijk voorsmaakje voor de eindejaarsperiode in ons eigen landje…

Regent street on Black Friday weekend, London. Christmas lights decoration(c) istock

Fans van de kerstgekte kunnen vanaf 18 november genieten van Winter Wonderland in Hyde Park. Op het programma: een openluchtschaatsbaan, shows, een immense kerstmarkt en een reuzenrad met een prachtig uitzicht over kerst-Londen.

Hydepark's Winter Wonderland, London

(c) istock

Bonustip: Eurostar biedt van 30 augustus tot en met 13 september 2016 tickets aan naar Londen vanuit Brussel, Rijsel of Calais vanaf 39 euro enkele reis of vanuit elk ander Belgisch Station vanaf 49 euro enkele reis. De tickets zijn geldig voor reizen tussen 26 september en 11 december, op basis van een verplichte retour.