Komend weekend is een verlengd weekend. Het uitgelezen moment voor velen om op citytrip te gaan. Wij zochten voor jou enkele manieren om zo zorgeloos mogelijk te vertrekken.

1. Koffer op tijd maken

Wacht niet tot de laatste minuut om je koffer(s) te pakken. Dat zal je heel wat stress besparen en je zal veel minder noodzakelijke dingen vergeten. Bekijk op voorhand wat de weergoden van plan zijn, zodat je makkelijk kan kiezen wat mee te nemen en wat de koffer toch niet zal verlaten. Aangezien de trip maar enkele dagen duurt, hoef je geen twintig verschillende outfits en schoenen mee te nemen. Het wordt moeilijk kiezen, maar bij je vertrek en thuiskomst zal je blij zijn met de keuze.

2. Hotspots uitzoeken

Je vermijdt stress ter plaatse als je weet waar je heen wil en wat je per se wil zien. Zo heb je het gevoel dat je alles uit de stad hebt gehaald wat je wilde. En je zorgt er ook voor dat je kostbare tijd verspilt aan teleurstellende activiteiten. Geef jezelf wat speling in de planning, zodat je niet van het ene naar het andere hoeft te rennen. Want het belangrijkste tijdens de trip is ontspanning.

3. Werk ‘uitzetten’

Als je donderdag op het werk vertrekt en je citytrip bijna begint, laat dan alle werkgerelateerde zaken ook op het werk. Handel de dag voor je reis nog de dingen af die je zeker gedaan wil hebben. Vermijd ook mails te lezen tijdens de trip. Alleen door het werk even ‘uit te zetten’, zal je volledig kunnen genieten van je weekendje weg.