Op reis snakken we allemaal naar een beetje zon, maar ook in de sneeuw kan je genieten van onbekende locaties. Meer nog: met een sprookjesachtig landschap, overal kerstlichtjes en warme chocomelk laait de romantiek hoog op. Deze steden vormen dé perfecte locatie voor een winters reisje.

Praag  (Tsjechië)

De talloze charmante gebouwen  in Praag komen met een sneeuwtapijtje nog beter tot hun recht. Dit is romantiek ten top! Bovendien is dit een gemakkelijke stad, zodat je vingers niet verkleumd geraken door constant de kaart vast te moeten houden.

Salzburg (Oostenrijk)

Cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Salzburg en een van de vele concerten, opera’s of theatervoorstellingen meepikken. Overdag kan je wandelen en genieten van het prachtige berglandschap. Net een sprookje!

 

Tromso (Noorwegen)

Het noordenlicht zien staat op menig bucketlijstje. In het Noorse Tromso heb je veel kans het prachtige natuurfenomeen te zien. Allen daarheen dus!

Londen (Engeland)

Hippe musea en shops gecombineerd met een absolute kerstsfeer: Londen biedt voor elk  wat wils. Je staat er bovendien in enkele uren, zodat je lekker lang kan genieten van je tripje.

Reykjavik (IJsland)

Het mag  een van de koudste plaatsen van Europa zijn, maar er zijn in IJsland genoeg warmwaterbronnen om zalig op te warmen. Bovendien is deze stad zeker de moeite waard om te ontdekken.

Straatsburg (Frankrijk)

De Franse stad Straatsburg heeft niet alleen de oudste kerstmarkt van Europa, in 2014 en 2015 kreeg het zelfs de titel van de beste Europese kerstmarkt. Op maar liefst 12 locaties kan je de kerstsfeer opsnuiven en kuieren langs de honderden kraampjes.