Claudia Van Avermaet is de powerlady van Vlaanderen. Na haar eerste boek Power, brengt ze nu een nieuw exemplaar uit: Powerbody. Ze belooft een strakker lichaam in zeven weken tijd.

Opmaak 1

Wat mogen we verwachten van je tweede boek, Powerbody?

Het is de bedoeling dat mensen met behulp van het boek in zeven weken tijd een strakker en vooral gezonder lichaam krijgen. Door de drie grote onderdelen – food, mind en sport – zorgt het boek voor een zeer evenwichtige steun om dat ook echt te bereiken. Je vindt er voedings- en work-outschema’s in terug. Zelfs mijn broer Greg geeft zijn eigen tips, specifiek voor sporters. Maar evengoed staan er praktische en kleine tips in om alles op je eigen tempo te kunnen realiseren. Ik wil dat het boek vooral een doel biedt waardoor mensen deze keer hun gezonde levensstijl volhouden middels kleine aanpassingen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat iedereen zich goed voelt in zijn vel en met veel liefde naar zichzelf kijkt.

Het is dus geen dieetboek?

Zeker niet. De focus ligt op gezondheid. Als je je bewust wordt van wat goed en minder goed is voor je lichaam én jezelf beweging maar ook rust gunt, krijg je vanzelf een strakker lijf. Mijn bedoeling is niet dat mensen pakken kilo’s verliezen. Je moet gewoon van jezelf leren houden.

Wat is het grote verschil met je eerste boek Power, waarbij je ook de focus legde op een gezonde levensstijl?

In Powerbody staan nóg meer recepten. De yogaoefeningen en de work-out kan je nu ook individueel doen, naargelang hoe je je voelt of waar je nood aan hebt. Als je bijvoorbeeld rugpijn hebt of je hebt geen zin in een lange wandeling, dan vind je makkelijke oefeningen die je pijn wegnemen of die als vervanging kunnen dienen voor een uurtje lopen. Het is vooral enorm realistisch opgesteld. Het ís nu eenmaal zo dat mensen soms geen zin hebben om te sporten.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Er was heel veel vraag naar. Iedereen vroeg me hoe ik zoveel energie had: yogales geven, gezond eten, sporten, kinderen opvoeden, bijlessen volgen… Nu heb ik alle tips uit mijn eigen leven gebundeld. Iedereen denkt dat ze moéten sporten of enkel groenten mogen eten. Dat is de val waarin velen trappen en ze opgeven. We moeten vooral genieten en plezier hebben in alles wat we doen, ook als we naar een gezond lichaam toewerken.

Je belooft mensen een strakker lichaam in zeven weken? Waarom net zéven weken?

In de yoga geloven wij dat ons lichaam exact zeven weken nodig heeft om een gewoonte te creëren. Als je de oefeningen zeven weken lang volhoudt, is je lichaam eraan gewend en gaat het vanzelf. Daarbuiten is zeven voor mij ook een beetje een magisch getal. Een regenboog heeft ook zeven kleuren, bijvoorbeeld. Het is symbolisch.

Kan je ons nu al enkele tips geven voor dat strakker lichaam?

Mensen vergeten vaak dat alles wat je eet of op je huid smeert, verwerkt moet worden door je lichaam. Zélfs zalfjes. Als je producten met veel geurstoffen gebruikt, moet je huid dit allemaal incasseren. Die energie wordt gewoon verspild, terwijl je die boost net zélf zou kunnen gebruiken. Net hetzelfde voor al die smaakstoffen in je eten. Als we daar wat meer op letten, zetten we al een grote stap. Verder kan je ook al beginnen met dagelijks vijf minuutjes te wandelen, met je kinderen buiten te spelen of eens de fiets te nemen in plaats van de auto. Je moet het integreren in je leven zodat je het uiteindelijk gewoon niet meer kan missen.

Power Body, strak en energiek in 7 weken – Claudia Van Avermaet – 24,99 euro – Uitg. Lannoo – thepowerloft.me

 

Tekst: Shauni Deferm – Foto: Leen Depoorter