Cocktail maison: makkelijke originals (met een twist)

BlogCulinairstay-vacation

Voor wie er nog mocht zou twijfelen: het is weer cocktail o'clock! Vakantie betekent dat er altijd wel een goede reden bestaat om te shaken en te stirren, maakt niet uit of dat tijdens een feestje is of gewoon om extra van een zwoele zomeravond te genieten. En met deze supereenvoudige klassiekers (soms met een twist) kan het niet misgaan.

It's Margarita time!

De Margarita is een van ’s werelds meest favoriete cocktails is. Het originele drankje werd in 1948 door Margaret Sames naar aanleiding van een feestje bedacht. Het recept is ongelooflijk eenvoudig en sinds zijn ontstaan onveranderd gebleven.

Dit heb je nodig: 30 ml Cointreau - 50 ml witte tequila - 20 ml vers limoensap - ijs

Zo maak je het: meng alle ingrediënten in een schaker. Schud, zeef en serveer in een gekoeld glas met zoutrandje en versierd met een schijfje limoen.

Proberen: de zomer Margarita

Verse aarbeien zijn uitermate geschikt voor deze versie van de Margarita. In het originele recept worden de unieke aardbeien van Kent gebruikt, maar eerlijk, met onze heerlijke Belgische aarbeien is het net nog een beetje extra genieten van dit zomerdrankje.

Dit heb je nodig: 30 ml Cointreau - 50 ml Tequila - 20 ml vers geperst limoensap - 4 aardbeien - zout

Zo maak je het: alle ingrediënten shaken en het glas afwerken met een randje zout. Versier eventueel met een takje verse munt.

www.cointreau.com

Nuchtere Debby

Ook als je BOB bent of gewoon zin hebt in een alcoholvrije avond, hoe je je zomerse cocktail niet te weigeren. Het het gloednieuwe Belgische LN Drinks importeert alcoholvrije drankjes uit de UK en Canada die net als the real deal smaken. Het bewijs? Deze heerlijke Debby Delicious, een drankje waarvan queen of cocktails Hannah van Ongevalle het recept naar een alcoholvrije versie aanpaste. En goed om weten: via www.cocktailmaison.be kun je deze - en andere shakes van beroemde bartenders - cocktails kant en klaar in een pakket bestellen.

Dit heb je nodig: een glas Stryyk Not vodka - een paar aarbeien en rode bessen - een takje bassilicum

Zo maak je het: vul een shaker met alle ingredienten, shake en schenk uit. Voeg er wat ijsblokjes aan toe.

www.low-no.com

Brunchen met de fizz

De ideale zomerse brunch op zondag: eerst heerlijk lang uitslapen om nadien de keuken in te duiken om alleen maar lekkere dingen klaar te maken, zoals wentelteefjes, fruitsla, een quiche of een vers eitje. De deur uitgaan, doe je enkel voor de nog heerlijk warme pistolets van de bakker om de hoek. Bij zo'n brunch hoort natuurlijk koffie of thee, vers fruitsap en... een Disaronno Fizz, een frisse cocktail die verrassend goed past bij je zondagse eetfestijn en waar je amper 3 ingrediënten voor nodig hebt.

Dit heb je nodig: 45 ml Disaronno - bruiswater - 30 ml citroensap, vers

Zo maak je het: vul een (wijn)glas met ijsblokjes en Disaronno. Schenk er het citroensap bij en werk af met een stevige scheut bruiswater. Even roeren en eventueel afwerken met zeste van citroen. Ready to drink!

www.disaronno.com

Siciliaanse heerlijkheden

Niet naar Italië dit jaar? Stop dan Italië in je glas. De likeur Don Pepe bijvoorbeeld kun je puur drinken, of je kunt er een lekkere shake mee maken. Don Pepe is een likeur bereid op basis van de schillen van de beroemde Siciliaanse bloedappelsienen. Daarna wordt het geheel verrijkt met een aantal volkomen natuurlijke ingrediënten. Dit geeft een geheimzinnige, vurige en heerlijk aromatische likeur. Wij hebben hem gemend met een frisse prosecco (om bij het Italiaanse thema te blijven), en het smaakte vooral naar méér!

Dit heb je nodig: een glas in een coupe - 3 cl Don Pepé - prosecco Scavi & Ray - een schijfje bloedappelsien

Zo maak je het: giet de Don Pepé in het vlas en vul aan met de prosecco tot de rand. Voeg een schijfje bloedappelsien toe als garnering.

www.bongiorno.eu

Bittersweet

Limoncello kennen we allemaal wel maar Limoncello Azijn? Net als de bekende Italiaanse citroenlikeur smaakt deze azijn zoet, een beetje bitter, romig en aromatisch, een drankje dat je meteen naar een terras aan de Italiaanse Amalfikust katapulteert. Limoncello Azijn smaakt geweldig bij gegrilde vis, geroosterd vlees en (fruit)salades. In dressings combineert hij uitstekend met Rozamarijnolijfolie. En mooi meegenomen: je kunt er ook een lekker mee mixen. Probeer de Limoncello Vinegar Spritz maar eens.Dit heb je nodig: 120 ml. Prosecco - 80 ml Limoncello Azijn - 40 ml bruiswater - 2 schijfjes citroen - 1 takje munt

Zo maak je het: snijd een citroen door de helft en snijd daar twee schijfjes van af. Vul een groot glas met ijs. Giet daar de prosecco in samen met de Limoncello Azijn en het bruiswater. Werk af met de schijfjes citroen en munt.

www.oilvinegar.be

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen