Shake-het-zelf: Frisse zomercocktails

152

20 JUNI 2014 | Zomertijd  staat synoniem voor cocktailtijd. Wil je eens iets anders proeven dan een van de klassiekers – denk Mojito, Caipirinha, Daiquiri, Long Island,… – probeer dan eens een cocktail met whisky in plaats van met rum of wodka. Wij geven je alvast twee inspirerende receptjes.

De Dufftown Rambler
Ingrediënten: 50 ml Singleton Sunray whisky, 25 ml vers citroensap, 10 ml vanillelikeur,  1 eiwit
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een cocktailglas en schud ze stevig door elkaar, waardoor het eiwit emulgeert. Voeg daarna ijs toe en schud zeer krachtig. Schenk de cocktail vervolgens in een cocktailglas. Versier de cocktail met citroentijm en vanillestokjes.

 

TailfireBerryJamSour

Berry Jam Sour
Ingrediënten: 50 ml Singleton Tailfire whisky, 25 ml vers citroensap, 2 el frambozenconfituur, 1 eiwit
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een cocktailglas en schud ze stevig door elkaar, waardoor het eiwit emulgeert. Voeg daarna ijs toe en schud zeer krachtig. Schenk de cocktail vervolgens in een cocktailglas. Versier de cocktail met citroenpartjes en frambozen.

Isabel Deraedt