Ha… la bella Italië. Eén van onze favoriete Europese vakantiebestemmingen. Verdwalen in de kleine straatjes in Pisa, van een espresso nippen op een terras in Rome of Napels verkennen op een Vespa. Wist je dat ook ons lievelingsdrankje uit Italië komt? Disaronno! Sinds 1525 waakt de familie Reina over het originele recept van hun overheerlijke Disaronno Originale. Doorheen de tijd bleef de smaak van de likeur onveranderd, maar vorig jaar bracht Disaronno voor het eerst een nieuwe smaak op de markt: de populaire crèmekleurige Disaronno Velvet. De authentieke amandelsmaak kreeg door toevoeging van melk, chocolade en vanille een extra zachte smaak.

Zowel Disaronno Originale als Disaronno Velvet lenen zich perfect voor het maken van heerlijke cocktails. En met de zomer in aantocht kunnen wij wel wat verfrissing gebruiken! Disaronno Brand Ambassador Thierry Jedrzejski mixt vier zomerse cocktails en deelt de recepten nu met jou. Salute!

Disaronno Fizz

Dit heb je nodig:

  • 5cl Disaronno Originale
  • 2,5cl citroensap
  • Spuitwater
  • ijsblokjes
  • sinaasappelschijfje en eetbaar bloemetje (goudbloem)

Zo maak je ‘m: Vul een glas met ijs en schenk er de Disaronno Originale en het citroensap bij. Aftoppen met het spuitwater en zachtjes roeren. Gebruik het sinaasappelschijfje en het eetbaar bloemetje als garnering.

Twist & Fizz

 

Dit heb je nodig:

  • 5cl Disaronno Originale
  • 2,5cl limoensap
  • spuitwater
  • ijsblokjes
  • 4 frambozen
  • 8 muntblaadjes

Zo ga je te werk: Kneus de frambozen en munt in een cocktailshaker. Voeg de Disaronno en het limoensap toe en schud goed.  Vul nu een glas met ijsblokjes, schenk er de cocktail bij én top af met spuitwater. Roer zachtjes alles om met een cocktaillepel en werk af met een takje munt of wat frambozen.

Disaronno Tiki

Dit heb je nodig:

  • 5cl Disaronno Originale
  • 2cl Super spiced rum
  • 2cl limoensap
  • 8cl ananas sap
  • ijsblokjes

Zo maak je ‘t: Shake alle ingrediënten in een cocktailshaker, samen met wat ijs. Vul een tumbler- of tikiglas met ijs, schenk er de cocktail bij en werkt af met een stukje ananas, eventueel een ananasblad en een limoenpartje. Wie wil, kan ook nog 3 scheutjes angostura bitters toevoegen.

Disaronno Velvet frappé

Dit heb je nodig:

  • 5cl Disaronno Velvet
  • 2cl Tia Maria
  • 1cl kokossiroop
  • 1 espresso
  • 8 cl melk
  • ijsblokjes

Zo ga je te werk: Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten en schud krachtig. Vul nadien een groot koffieglas met de cocktail, maar zonder het ijs (je kan hiervoor een zeefje of strainer gebruiken). Werk af met een crumble van amaretti of één van je favoriete koekjes.