Al van in het begin der tijden proberen mensen op zoek te gaan naar affectie. Alleen zijn de opties om te verleiden nogal toegenomen. Een bloemetje kopen? Of iemand eens goed trakteren en daarna veilig thuisbrengen in de hoop een afscheidskus te scoren? Oubollig! Leve de platte, seksueel getinte openingszinnen!

Want slechte openingszinnen, dat is waar we allemaal voor smelten momenteel. Of dat is toch wat je de laatste weken massaal op Facebook ziet verschijnen. Zinnen als ‘Hey girl, are you a school? Because I want to shoot kids inside you…’ of ‘Kom even op mijn schoot zitten, dan gaan we even wat dingen rechtzetten’ zijn lang geen uitzonderingen op de Facebookpagina van de Slechtste openginszin aller tijden.

De pagina is een waar succes met 63.166 geïnteresseerden en talloze vettige afbeeldingen en ‘openingszinnen’. Met grote creativiteit worden er de wildste fantasieën neergepend, bijna poëzie ofzo.

Ja, bij sommige zinnen kan je gewoon niet anders dan lachen, bij andere kan het ook niet anders dan dat vele neuzen opgetrokken worden. Toch houden we met z’n allen de sensationele pagina goed in de gaten.

Allemaal grappig, tot we in het echte leven zo aangesproken worden. Dan kunnen de gechoqueerde mannen weer gaan spreken van ‘sletten’ en lichtgevoelige vrouwen aan de alarmbel trekken voor te weinig respect voor hun geslacht. Dat is mijn gedacht.

Dit is een gastcolumn van Zoë Delhaye, studente journalistiek aan Howest.