Cookanista: “Bloggen is zo leuk omdat je dicht bij je publiek staat!”

350

5 DECEMBER 2013 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij vanaf november 2013 elke week een andere blog en blogger in de kijker. Deze koude decemberweek kruipen we met foodblogger Kim achter het fornuis.

Kim Recour (26) komt uit een gezin vol foodies, waar hele dagen over eten wordt gepraat. Op Cookanista laat ze je proeven van haar culinaire coup-de-foudres. Iets over een appel en een boom, menen wij ons te herinneren… Steps ging in haar potten loeren!

Kim_keuken

Beginnen bloggen
“Ik startte mijn blog omdat ik mijn ervaringen over nieuwe restaurants, mijn avonturen in de keuken en favoriete (eet)adresjes zo graag wou delen. Ik kom op de leukste plaatsen en proef de lekkerste dingen, dat beleef je toch het liefst met zoveel mogelijk mensen tegelijk?! Bloggen is zo leuk omdat je dicht bij je publiek staat en je volledig je eigen ding kunt doen.”

Volhouden
“Ik krijg zoveel leuke feedback van mijn lezers en van de mensen rondom mij. Dankzij mijn blog kom ik ook op plaatsen waar ik normaal gesproken niet zou komen. Om dan zo’n sneak-previews aan mijn lezers te kunnen geven, dat is echt ‘de max’!”

Inspiratie
“Ik kom nu eenmaal uit een familie waar koken en lekker eten centraal staan. Hier wordt van ’s morgens tot ’s avonds over eten gepraat! Ik volg zelf ook heel wat blogs, mijn Feedly (blog-reader, red.) zorgt ervoor dat ik geen enkel artikel van mijn favoriete blogs mis. Bovendien spendeer ik iedere vrije seconde op Pinterest en Instagram!”

Daily reads
“Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik de avonturen van 70 percent pure, Avocado van de duivel en Coolinary gelezen heb. Ze hebben allemaal dat unieke, die je ne sais quoi waardoor ze er bovenuit steken!”

Kims favoriete blogposts
“Eén van mijn favoriete posts op mijn eigen blog is ‘Cookanista by Café Couture‘. In dat artikel mocht ik eindelijk (na weken stilzwijgen) aankondigen dat ik mijn eigen theeblend voor Café Couture mocht ontwerpen, iets waar ik zo trots op ben!

Cookanista vs. de voedselzandloper‘ staat op twee. Daarin kondig ik mijn gezondheidschallenge aan, ik heb mij ervoor geëngageerd om op drie maanden tijd mijn levensstijl volledig om te gooien en supergezond te gaan leven. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Een derde favoriet is ‘Veranda zet deuren open voor foodbloggers‘, waar ik foodbloggers rond de tafel verzamelde bij het Antwerpse Veranda. Dat was een avond om nooit meer te vergeten!”

Succesvolle posts
“Posts hebben succes zolang ze persoonlijk zijn. Niemand zit te wachten op een gekopieerd persbericht of een advertorial. Een kijkje geven achter de schermen van mijn eigen leven vinden lezers ook altijd geweldig. Dat deed ik bijvoorbeeld met mijn zoektocht naar een nieuwe keuken of laatst nog, met mijn gezondheidschallenge.”

Blogfrequentie
“Meestal post ik twee tot drie artikels per week, puur door tijdsgebrek. Het liefst zou ik iedere dag willen schrijven, maar dat is momenteel niet haalbaar, want ik combineer mijn blog met een fulltime job en ik freelance ook nog.”

Life-saving tip
“Ik ben afkomstig van de Belgische kust en gaan uitwaaien aan zee vind ik nog steeds fantastisch! Bij zo’n uitstap hoort steevast ook een etentje bij Grand Cabaret in Nieuwpoort.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Blog omdat je het graag doet, niet omdat het moet.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Wat mijn favoriet gerecht is! Dat is trouwens een traditionele Thaise curry.”

Ine D’hoe