Vergeet Milaan, Parijs en New York, de heetste fashion week is tegenwoordig in Kopenhagen. Oké, we overdrijven misschien een beetje, maar de Scandinavische mode is booming. Heel wat merken drukken hun stempel op het huidige modebeeld en dat vinden we zeker niet erg. De mode is hip, edgy en gedurfd, maar toch heel gesofisticeerd. We verzamelden de mooiste streetstyle looks van de fashion week die je zo in je kleerkast wil!

1. Statement jurken

Bombastische jurken waren duidelijk een ding tijdens de fashion week. Lang of kort, het maakte niet uit zolang het opviel. De jurken zijn wijd en de  nog wijdere mouwen zijn meestal de eyecatcher.

2. Color blocking 2.0

Color blocking is back! En in Scandinavië weten ze hoe ze met kleur moeten spelen. De ene felle kleur wordt met de andere gematcht en toch blijft alles heel stijlvol, ook dankzij de bijpassende accessoires.

3. These boots are made for walking

Statement boots, ze zijn hip en trendy. De outfit mag knallen en de laarzen nog meer. Prints zijn weer helemaal in, en ook lange laarzen kennen een revival.

4. Tasjes, klein en fijn

Mini handtasjes, waar je net je gsm en je portefeuille in kwijt kan, waren duidelijk een hype. Meestal klassiek van vorm, maar in felle kleuren, bijzondere materialen of met een gesp zo groot als het tasje zelf. Een echte musthave voor deze winter!

5. Flower power

Naast de felle kleuren en de opvallende vormen van de outfits, waren er ook heel veel bloemenprints te zien. Ook hier weer waren de kleuren fel en de prints in your face. Niet voor muurbloempjes!

(foto’s Getty Images/Christian Vierig)