Zelf maken: Coquilles St Jacques met Parmaham, prei en botersaus

1025

Geprobeerd, geproefd en meer dan goedgekeurd: dit heerlijke gerechtje dat chef Johan Van Raes van het toprestaurant The Glorious voor Parmaham bedacht.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 coquilles St Jacques
    2 preien
    100 gr. gehakte sjalot
    rode wijn
    500 gr. boter
    8 sneden Parmaham 18 maanden rijping
    200 cl kalfsfond

 

Zo maak je het:

De coquilles:

Maak de coquilles schoon door ze te spoelen en te drogen.
Wikkel ze vervolgens in de Parmaham.
Versnijd de prei in ringen en laat deze in boter smoren, kruiden met peper en zout.

De saus:

De sjalot laten inkoken met rode wijn. Voeg vervolgens 200 cc kalfsfond toe.
Voor de helft laten inkoken, vervolgens opwerken met 500 gr. zachte boter.
Op smaak brengen met peper en zout en door een fijne zift gieten.

Dresseren:

In een diep bord dresseren, eerst de prei dan coquilles, overgieten met 2 el saus en
afwerken met kruiden naar keuze

 

Smakelijk!