De terrassen zijn weer open en je kunt zelfs al een hapje eten in de buitenlucht als het weer dat toelaat. Dat biedt perspectief om toch die hotelkamer te boeken en een welverdiend vakantiemoment in te lassen. En ben je al dat wandelen en fietsen beu? Geen nood, dit kun je vanaf nu wél doen tijdens je trip. Let wel dat je de algemeen geldende maatregelen zoals een mondmasker dragen nog altijd moet respecteren.

Pretparken, musea en dierenparken bezoeken

Je kids kijken er al een tijdje naar uit en misschien ben jij zelf ook op zoek naar een beetje meer spanning? Wel, dan is er goed nieuws want de pretparken zijn terug open. Boek je ticket op voorhand zodat je daguitstap niet in het water valt. Eten doe je buiten en volgens de regels die gelden in de horeca. Dat is dus met vier aan tafel, tenzij je bubbel groter is.

Musea zijn eveneens open, maar meestal moet je een online tijdslot boeken zodat er niet te veel volk in één keer binnen is. Een mondmasker is verplicht en je moet een uitgestippeld parcours volgen. Gidsen kun je nog niet inhuren, om het maximum uit je bezoek te halen kun je wat boeken raadplegen in de plaatselijke bibliotheek.

De dierenparken zijn al langer open en ook hier zijn de binnenruimtes nog niet toegankelijk. Ook hier is het verplicht om te reserveren.

Op stap gaan met een gids

In de buitenlucht mag je wel met een gids op stap. Sinds 8 mei mag dat zelfs met een groep van 25 personen. Koetsen, boten en treintjes mogen niet, fietsen en segways mogen dan weer wel.

Een stadsbezoek is altijd interessant, maar ben je fan van de natuur, dan kun je in het weekend samen met een gids het natuurreservaat het ‘Zwin’ bezoeken. Ben je geen fan van open vlaktes, ga dan op stap met de boswachter. Er zijn verschillende data op verschillende locaties.

In de wolken vertoeven

In ons vlakke Belgenland kun je ook avonturen beleven op ‘grote’ hoogtes. Fietsen tussen de boomkruinen in Limburg of de sterren bewonderen vanop het MAS in Antwerpen, het is allemaal mogelijk.

Minder bekend is de C-mine expeditie, de Genkse mijnsite waar je niet alleen 60 meter hoog komt met de lift, maar ook onder de grond een donker avontuur beleeft.

Uiteraard kun je verschillende kerktorens of dergelijke openbare gebouwen van binnenuit beklimmen, maar check best eerst of ze daadwerkelijk open zijn bij het plaatselijk toeristenkantoor.

In Beringen kun je de top van een mijnterril bereiken via een avontuurlijk parcours van reuzentrappen, klimconstructies en dergelijke meer. De kinderen zullen zich zeker niet vervelen op deze avonturenberg.

Work-outen op je hotelkamer

Regent het pijpenstelen? Zorg dat je je favoriete playlist bij de hand hebt en waag je aan een work-out op je hotelkamer. Buikspieren trainen, een plankchallenge en een paar push-ups zijn haalbaar, zelfs al is je kamer aan de kleine kant. Bel daarna de roomservice voor iets lekkers en ga met een boek lekker lang in bad liggen. (Of neem een extra lange douche.)

Meer informatie over de buitenactiviteiten vind je op uitinvlaanderen.be