Ben je al aan het dromen over je vakantie maar weet je nog niet goed waarheen? Dan schotelen we jou deze optie even voor: ga naar Corsica! Dit prachtige eiland beschikt over ontelbare troeven om er een onvergetelijke vakantie te beleven. Wij kozen er 8 uit, en wedden dat je na het lezen van dit stukje meteen wil vertrekken.

1. Omdat het er altijd mooi weer is

Met een gemiddelde temperatuur van 19°C aan de kust, geniet Corsica van een mediterraan klimaat met maar liefst 300 dagen zon per jaar. De winters zijn uitzonderlijk zacht, de lentes vol met licht, de zomers stralend en de herfst is kleurrijk. Cijfers zeggen voldoende: gemiddelde luchttemperatuur winter 15,5 °C, zomer 28°C, lente en herfst 23,5°C. De gemiddelde temperatuur van het zeewater: winter 14°C, zomer, 24,5°C, lente en herfst 20°. Je had al weg moeten zijn!

Corsica, Coastal summer landscape with yachts

2. Omdat Corsica het meest dichtbije van de verre eilanden is

Corsica is slechts 180 km verwijderd van de Zuid-Franse kust en 80 km van de Italiaanse kust. En toch voelt men zich er ver weg. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar over zee en er zijn directe vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik en Rijsel.

iStock_000071084429_Medium

3. Omdat Corsica niet alleen uniek is maar ook veelzijdig

Het is een mini-continent dat zo divers en gevarieerd is, dat je achter iedere bocht een nieuwe ontdekking doet.

impressive landscapes of Corsica - red rocks Calanques and sea

4. Omdat de natuur je uitdaagt tot sportieve activiteiten

Niet alleen door het klimaat maar ook door de geografie van Corsica – een berg in zee – kunnen alle sportieve en recreatieve activiteiten worden beoefend. Uiteraard kan er gezwommen worden maar ook sporten als duiken, alpinisme en mountainbike zijn populair.

Woman hiking with backpack in mountains

5. Omdat het natuurlijk erfgoed uniek is in de wereld

De Grieken noemden Corsica Kalystée (de mooiste van allen). Dat is niet verwonderlijk want het eiland heeft witte stranden, kristalhelder water, beuken, eiken- en kastanjeboombossen, meren, rivieren en watervallen, krijtrotsen, roodgranieten rotswanden, roze en grijze leisteen, groene valleien,…

Purple flowers in the maquis at La Revellata near Calvi in Corsi

6. Omdat je er bijzonder lekker kunt eten

Culinaire fijnproevers zullen de producten van Corsicaanse bodem zeker appreciëren; gerechten op basis van kastanjes en citrusvruchten, zacht gezouten charcuterie, romige en kruidige kazen, verse vis en schelpdieren.

iStock_000069292795_Medium

7. Omdat Corsica swingt, rockt en jazzt

Muziekliefhebbers komen overal op het eiland aan hun trekken. Tijdens het exotische Festival Porto Latino, in de jazz clubs van Ajaccio en Calvi of tijdens het rock- en popfestival “Calvi on the Rock”. Of genieten van lyrische muziek in de opera in Bastia en klassieke muziek in Pigna en Corbara. Techno, Elektro House en R&B-fans kunnen uit hun dak gaan op de grootste openluchtdansvloer van Europa in Porto Vecchio.

iStock_000001918601_Medium

8. Omdat reizen naar Corsica aangenaam en makkelijk is

Een makkelijke en aangename manier om naar Corsica te reizen, is met de ferry. Vanuit Marseille varen zes Corsica Linea-schepen naar vijf havens op Corsica, het ‘Ile de Beauté’: Ajaccio, Bastia, Porto-Vecchio, Ile Rousse en Propriano. Reis comfortabel met de trein vanuit Brussel naar Marseille. Op 5 uurtjes sporen ben je ter plaatse en kun je in Marseille op de ferry overstappen.  Aan boord kun je lekker eten en drinken en na een deugddoende nacht in een comfortabele kajuit, arriveer je ‘s morgens tijdens op je bestemming, zalig om bij zonsopgang het eiland tegemoet te varen!

 

Info www.corsicalinea.be – www.b-europe.com – www.visit-corsica.com.

Corsica written in sand on the beach

(foto’s: istock)