Zelf maken: Crêpes Suzette met Grand Marnier

245

Slecht weer buiten? Dan maak je het binnen toch gewoon gezellig en maak je warme pannenkoeken! Vooral met een scheut Grand Manier zijn de pannenkoeken extra lekker (en wordt het dus nog gezelliger). Deze crêpes Suzettes met Grand Marnier zijn bovendien extra snel klaar want je start gewoon met kant-en-klaar pannenkoeken van bij de bakker. Makkelijk, niet?

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 5 minuten

Ingrediënten voor ongeveer 6 pannenkoeken:

  • 6 pannenkoeken
  • 55g karamel
  • 15cl sinaasappelsap
  • 2 koffielepels maïzena (5g)
  • 3cl likeur Grand Manier
  • 15g boter

Zo maak je ze:

  1. Giet het sinaasappelsap, de karamel en de maïzena in een pan.
  2. Breng, al kloppend met de garde, aan de kook.
  3. Blijf mengen en voeg er de boter en de Grand Manier likeur aan toe.
  4. Plooi de pannenkoeken in 4, schik ze op een bord en overgiet met de saus.
  5. Verwarm 5 minuten op 180° en dien meteen op.

TIP VAN DE CHEF: gebruik voorverwarmde borden om de pannenkoeken lekker lang warm te houden.

CREPE SUZETTE EVOLUTION_HD