We moeten je het waarschijnlijk niet vertellen: vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste EK-match tegen Italië. De vlaggen hangen uit het raam en de Belgische driekleur staat op onze wangen. Maar ook in de keuken kleurt alles zwart-geel-rood.

Schattige tomaatjes

 

Ingrediënten:Tomaatjes

– 12 kerstomaatjes (4 zwarte, 4 gele, 4 rode)
– 1 vlootje smeerkaas
– 4 zwarte olijven
– 8 puntjes rode peper
– Een halve gele paprika

 

 

(Foto: Maredsous)

 

Zo maak je het:

1. Snij de kerstomaten in twee en en hol ze uit. Vul ze met smeerkaas en leg ze op een bord. Zet het bord in de koelkast tot het tijd is om te decoreren.
2. Snijd de gele paprika, de rode peper en de zwarte olijven in kleine driehoekjes van ongeveer een halve centimeter cm breed en 2 centimeter lang om de vorm te geven van kleine hoorntjes.
3. Schik ze op de kerstomaten en wissel de kleuren af. Opdienen maar!

Tortillachips met tapenades

Hoewel tortillachips met guacamole één van onze favorieten is, kiezen we deze avond voor 2 duivelse dips.

olijven def

(Foto: Pinterest)

Ingrediënten voor de zwarte olijventapenade:

– 200 gr zwarte olijven (ontpit)
– 2 teentjes knoflook
– 2 ansjovis
– 1 eetlepel kappertjes
– Een scheutje olijfolie

Zo maak je het:

1. Doe alle ingrediënten in een blender tot je een fijne tapenade hebt. Het mag geen puree zijn, je moet nog stukjes kunnen zien.
2. Breng de tapenade eventueel op smaak met wat citroensap.

Tomaat def(Foto: Pinterest)

Ingrediënten voor de tomatentapenade:

– 500 gr tomaten, gepeld en zonder kern, zeer fijn gesneden
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
– 2 theelepels verse basilicum, fijn gesneden

Zo maak je het:

1. Meng alle ingrediënten voor de tomatendip in een blender en maak hier een glad mengsel van.
2. Doe dit mengsel vervolgens in een steelpannetje en laat deze gedurende 3 tot 5 minuten sudderen totdat deze geheel verwarmd is.
3. Zet de dip vervolgens in de koelkast om af te koelen.

Dien de 2 dips op samen met tortillachips. Simpel, maar zo lekker!

Chocoladefondue

chocoHou jij meer van zoet dan van zout? Dan is chocoladefondue is voor jou.

Haal de zwarte chocolade maar boven en kies voor geel en rood fruit. Wij denken aan mango, ananas, banaan, aardbeien, kersen, frambozen,…

Dop het fruit in de gesmolten chocolade en smullen maar!

Bovendien hebben we meteen het voordeel gevonden aan dit grijze weer: je kan ongegeneerd chocoladefondue eten 😉

(Foto: Pinterest)

Belgische sangria

Van die overheerlijke hapjes heb je uiteraard dorst gekregen. Deze duivelse sangria lest je dorst én is gigantisch lekker! Sangria is uiteraard Spaans, maar deze avond maken we een Belgische versie.

sangria

Ingrediënten:

– 1 fles (750 ml) droge rode wijn
– 350 ml rum
– 250 ml sinaasappelsap
– 1 citroen
– 1 limoen
– 1 sinaasappel
– Blauwe druiven en bessen
– IJsblokjes

Zo maak je het:

1. Snij de citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes en leg de schijfjes op de bodem van een grote karaf of kom.

2. Plet de schijfjes met een houten lepel zodat het sap vrijkomt.

(Foto: Pinterest)

3. Voeg de rum en de wijn toe en laat dit voor minstens twee uur in de koelkast rusten.
4. Net voor het serveren doe je er de blauwe druiven en bessen bij.
5. Voeg naar smaak het sinaasappelsap toe om de sangria zoeter te maken.
6. Toost op Rode Duivels!

Niet alleen je bord kleurt zwart-geel-rood, maar ook je nagels en je kleren. Hier lees je in welke duivelse outfits je kan supporteren.