In het gloednieuwe septembernummer van Steps draait alles rond mode. Daarom ging Sara Liesens (Roularta Local Media/Steps Limburg) op bezoek bij Cynthia Reekmans om haar kennis over fashion te testen. Wat blijkt? De bekende Limburger en ex-Miss Belgian Beauty is absoluut geen shopaholic.

Cynthia, volg jij de laatste trends?
Ik doe heel vaak een poging om mee te zijn met trends, al volg ik die eerder vanop een afstand. Sneakers onder een kleedje of een lange rok? Daar moet ik eerst enkele maanden aan wennen voor ik het zelf durf dragen. En meestal is het dan al terug uit de mode. Dan draag ik liever klassiekere jurkjes, die scoren altijd.

Ben jij een shopaholic?
Nee, ik winkel eigenlijk niet graag.

Echt?
Ja, er bestaan leukere dingen dan winkelen. Bovendien heb ik er ook heel weinig tijd voor. Ik reken om de zoveel maanden een hele dag om alles in één keer te kopen. Je zal mij dus niet elke zaterdag door de winkelstraat zien paraderen. Tijdens de solden maak ik af en toe eens een uitzondering. Dan probeer ik leuke spullen op de kop te tikken. Al wacht ik vaak te lang om te gaan shoppen, waardoor de beste en mooiste koopjes al weg zijn.

“Ik denk dat Karen Damen en ik beste vriendinnen zouden kunnen zijn.”

Wat zijn de 5 items die àltijd in je handtas zitten?
Mijn iPhone, portefeuille, lippenbalsem, zonnebril en deodorant.

Wie is je ultieme crush en mag dus gerust eens op de cover van Steps staan?
Mijn eigen man, heb je die al eens gezien? (lacht)

Met welke celeb zou jij beste vriendinnen kunnen zijn?
Hm, ik denk dat Karen Damen en ik enorm veel plezier zouden maken. Ik ben ooit met haar op reis geweest voor een fotoshoot in Thailand. We hebben de hele tijd liggen giechelen. Ze is echt een zotte doos. Ik volg het programma Nieuwe Buren nu ook. Hilarisch!

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
Als ik aan mijn perfecte dag denk, dan denk ik meteen aan een leuke vakantiedag in een zonnig land, waar ik lekker lang kan uitslapen. Met twee kleine kinderen in huis gebeurt dat niet meer zo vaak. Om de dag te beginnen, zou ik met het hele gezin heerlijk ontbijten, liefst op een terras met zicht op zee. En daarna wat family time: een leuke wandeling maken, genieten van de zon, samen relaxen. En hoewel ik het niet zo vaak doe, kan ik enorm genieten van een massage. Om die perfecte dag af te sluiten, zou ik ’s avonds lekker gaan eten, een exotische cocktail bestellen en een dansje placeren op de dansvloer.

Ik kijk er naar uit om wat me-time te hebben.

Wat is je levensmotto?
Doe wat je graag doet, dan gaat alles vanzelf.

Welke toffe vooruitzichten staan er nog op de planning?
Mijn man en ik vertrekken binnenkort op vakantie naar Kreta. Het is de eerste keer dat we zonder onze kinderen op reis gaan. Het wordt dus een serieuze uitdaging om de kids achter te laten. Toch kijk ik er naar uit om eens wat me-time te hebben.

En wat zijn de plannen na je vakantie?
Daarna ga ik terug aan het werk en help ik om het tv-kanaal van STVV  (Sint-Truidense Voetbalvereniging, of kortweg Sint-Truiden, red.) uit te bouwen. Daarnaast staan er tal van leuke presentaties in mijn agenda voor Voka, Toerisme Limburg en Unizo. En voor je het weet, is het al weer Kerstmis.

En last but not least: heb je de nieuwe Steps al kunnen bemachtigen?
Nog niet, maar daar gaan jullie ongetwijfeld voor zorgen!