Geheimen van Zuid-Afrika ontrafeld

99

Met twee dagelijkse vluchten naar Johannesburg en Kaapstad en met telkens tot wel 22 bemanningsleden aan boord van een vlucht, heeft de crew van British Airways heel wat ervaring wat Zuid-Afrika betreft. De piloten en bemanningsleden zijn ervan overtuigd dat het land voor iedereen iets speciaals te bieden heeft en ze verklappen daarom graag enkele van hun tips over de spannendste en leukste activiteiten ter plekke.

De British Airways-medewerkers hebben niet steeds de tijd om lang van hun bestemming te genieten, maar ze weten wel hoe ze ten volle ervan kunnen profiteren met een mix van hippe plekken, musea, avontuurlijke uitstappen of zelfs off-road-excursies.

Duiken met haaien

Stewardess Hayley Williams bezocht tijdens haar eerste trip naar Zuid-Afrika de ‘Jackass’-pinguins op Boulders Beach, een wijn- en kaasproeverij op de Groot Constantia-wijngaard en dook zelfs met haaien in False Bay. Dat laatste was een ervaring die zij nooit zal vergeten: “De zon kwam net op boven de oceaan en honderden dolfijnen verschenen uit het niets om met onze boot mee te zwemmen. Het was een van de meest fantastische momenten uit mijn leven.”

Sharkdiving

De bemanningsleden duiken tussen haaien

Ga op safari

Zuid-Afrika staat natuurlijk bekend om haar nationale parken. Piloot Joe Sach maakte een van de meest gedenkwaardige momenten uit zijn leven mee op de Mziki Safari Lodge, net buiten Johannesburg.

Hij zegt: “Het verlaten van de stad en er op uitgaan met een huurauto is echt de moeite waard. Zo kwam ik terecht bij Mziki Safari Lodge. Het is een klein wildreservaat, 90 minuten rijden ten noorden van de stad, waar maar liefst vier dieren van de Big 5 leven: Afrikaanse olifanten, Kaapse buffels, luipaarden en neushoorns. Ik zal nooit vergeten dat ik naar een kudde grazende olifanten aan het kijken was, terwijl ik genoot van een Gin-tonic en de zon langzaam onderging. Het was werkelijk waar idyllisch.”

 

Beklim de Tafelberg

Iedereen is het er over eens dat het beklimmen van de Tafelberg een must is wanneer je in Kaapstad bent. Wanneer je uit het raam kijkt tijdens het landen heb je bovendien een adembenemend uitzicht over de berg. Steward Miles Brown legt uit waarom: “Onze vluchten naar Zuid-Afrika zijn allemaal ´s nachts en door het kleine tijdsverschil is het een echte aanrader om de Tafelberg te beklimmen zodra je er bent. De frisse zeelucht maakt je wakker en het uitzicht vanaf de berg is een prachtige start van je vakantie.“

 

 

crewtopoftablemountain

Het uitzicht vanop de Tafelberg

 

Table Mountain - view from landing

 Het uitzicht van een vliegtuig dat gaat landen met in de verte de Tafelberg

Check out  www.britishairways.com voor een speciale boekingsactie naar Zuid-Afrika.