Dag 2 in ons Twitterdagboek

94

30 JANUARI 2014 | Ben jij Facebook beu? Peter Van de Veire alleszins wel. En onze stagiaire Marlies ook een beetje. Daarom smijt ze zich nu op de wereld van Twitter. Elke dag post ze hier haar Twitterdagboek…Vandaag dag twee.

Om het met de gevleugelde woorden van Erik Van Looy te zeggen. ‘t Is gebeurd! (Erik Van Looy zit niet op Twitter, maar ik nu dus wel.) Mijn eerste tweet is gelanceerd! Na lang twijfelen, heb ik toch maar gekozen voor iets eenvoudigs. Less is more, denk ik dan.

Mijn voorgangster Ine kwam daarnet langs op de redactie en ik heb van die gelegenheid gebruik gemaakt om naar haar Twitter-tips te vragen.

Hou je vast:

1. Foto’s scoren heel goed op Twitter.
2. Gebruik ‘populaire’ hashtags.
3. Vermijd het om je tweets met @ te beginnen. En als je het doet, zet er een punt voor. (Dan zien ál je volgers de tweet.)

Voilà. Die tips neem ik zeker mee naar mijn volgende tweet! Morgen ga ik mij nog wat meer bezighouden met mijn profiel en wil ik nog meer mensen volgen. Keep on tweetin’!

MARLIES STRUBBE