Zaterdag 26 juni is uitgeroepen tot ‘Nationale Schoonheidsspecialisten Dag’, dé dag om onze favoriete verwenadresjes in de kijker te zetten. De organisatie van www.schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be wil op deze dag aandacht voor de niet-medische contactberoepen die tijdens deze grillige tijden van Corona verplicht waren om meerdere maanden te sluiten. Voeg daar ook nog eens het fenomeen ‘huidhonger’ aan toe dat bij velen van ons toeslaat en dan leek dit het geschikte moment om meer aandacht voor het werk van gediplomeerde schoonheidsspecialisten te vragen en het belang van een regelmatig bezoek aan het schoonheidsinstituut in de verf te zetten.

Nu wat is huidhonger precies ?

Huidhonger is het gebrek aan liefdevolle aanrakingen: van vriendschappelijke knuffels over schouderklopjes, handdrukken en plakzoenen van je kinderen of kleinkinderen, tot intimiteit. Als je wordt aangeraakt, komt er oxytocine, oftewel gelukshormoon, vrij in onze hersenen. Gebeurt dat niet of zelden? Dan krijg je last van huidhonger. Het is dan ook het jaarthema van de organisatie en dat zal je zien in de campagne bij een aantal deelnemende schoonheidsinstituten. Daarnaast zijn veel mensen onzeker over hun uiterlijk vanwege huidproblemen; en net die kan de schoonheidsspecialiste perfect behandelen. Daarnaast is het bezoek aan het schoonheidsinstituut ook echt even een moment van ontspanning voor jezelf.

Het beste huidadvies

Uit pure liefde voor alles wat met beauty, haar, stijl en wijsheid te maken heeft, is 26 juni
wereldwijd uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Schoonheidsspecialiste, want zij
zorgen er nu éénmaal voor dat we er elke dag op ons best uitzien.
Cosmetologie is de studie en toepassing van een schoonheidsbehandeling. De takken van
cosmetologie omvatten haarstyling, huidverzorging, cosmetica, manicures, pedicures enz.
Dit betekent dat ze polijsten, trimmen, plukken, extraheren, opfleuren, lichter maken,
opvullen en vooral onze beste eigenschappen accentueren. Ze trainen voortdurend op alle
manieren om ervoor te zorgen dat we er op ons best uitzien, terwijl ze tegelijkertijd de
nieuwste stijlen en tendensen, de meest betrouwbare producten, behandelingen en
technieken bijhouden.

Wat kan je doen om je steun te betuigen ?

Of de band met jouw schoonheidsspecialiste recentelijk is of de relatie in de loop der jaren is gegroeid, zorg ervoor dat je jouw waardering deelt met een blijk van dankbaarheid.
Overweeg eens om jouw schoonheidsspecialiste een bloemetje, een kaart of een extra
bezoek te brengen net voor het jaarlijks verlof. Het zijn meestal drukbezette mensen en
offeren zowel hun sociale als gezinsleven vele malen op. Een van de beste manieren om
jouw waardering te tonen, is hen jouw aanbeveling te geven op hun sociale mediakanalen.
Gloeiend lof helpt hen enorm naar het opbouwen van hun klantenkring. Terwijl je toch bezig bent, kun je #NationaleSchoonheidsspecialistenDag gebruiken om ze ook op je sociale media te laten circuleren!

Boek eens een wellness arrangement in het schoonheidsinstituut

Schoonheid is intussen zo’n wezenlijk onderdeel van ons bestaan geworden, dat we ons de
wereld zonder schoonheidsverzorging bijna niet meer kunnen voorstellen. Dagelijks werken
duizenden vrouwen en mannen (in Vlaanderen) met hart en ziel in hun instituut of
wellnesscentrum aan de schoonheidszorgen van hun klanten.
Gedrevenheid, passie, verantwoordelijkheid, toewijding, leergierigheid, discipline, vakkennis, ervaring… er zullen nooit genoeg woorden zijn om de energie te definiëren waarmee de schoonheidsspecialisten dag in, dag uit hun werk doen en hun klanten met de beste en origineelste schoonheidsbehandelingen verwennen. Slechts met één doel voor ogen: dat die klant – vrouw of man – het instituut verlaat als een ander mens.

Waarom deze sensibiliseringsdag ?

Net zoals vele andere niet-medische contactberoepen heeft de schoonheidsspecialiste haar
deuren dienen te sluiten gedurende bijna 5 maanden tijdens de twee laatste lockdowns. Voeg daar nog het feit aan toe dat onze huid het stevig heeft te
verduren gehad tijdens de lockdowns : thuis werken met verwarming, mondmaskers dragen, … Het ideale moment om de sector een hart onder de riem te steken.

Speciaal voor de Nationale-Schoonheids- specialisten-Dag wordt een huidanalyse en mini-gelaatsbehandeling van 1 uur aangeboden tegen een aantrekkelijk prijsje. Een overzicht van de deelnemende instituten vind je op www.Nationale-Schoonheidsspecialisten-Dag.be.