Elke vrouw kent het wel: je wil een mooie goudbruine teint, maar je wil absoluut niet verbranden. En dus smeren we verwoed zonnecrème, maar helaas durven we dat wel eens te vergeten. Het resultaat: een pijnlijk verbrande huid. Maar dankzij de Sun Timer App van Lancaster is dat verleden tijd.

Nu het kwik komend weekend fors de hoogte in zal gaan (25 graden: halleluja!) lanceert zonexpert Lancaster de Sun Timer App. De applicatie vertelt je wanneer je je opnieuw moet insmeren of wanneer je uit de zon moet gaan. Bye bye rood velletje!

iStock_000091104139_Medium

Er bestaan al verschillende apps die je helpen om verstandig te zonnen, maar die van Lancaster is toch enig in zijn soort. Een team van wetenschappers ontwikkelde een zeer precies algoritme dat verschillende factoren berekent: je locatie, de manier waarop je bruin wordt, het moment van de dag en de SPF-factor van de zonbescherming die je gebruikt. Op basis van die gegevens berekent de app hoelang je in de zon kan vertoeven en wanneer je je opnieuw moet insmeren.

Zo werkt de app

Nadat je je hebt ingesmeerd met zonnecrème, klik je op de countdown timer. Die begint te lopen en wanneer het tijd is om je opnieuw in te smeren, gaat er een alarm af. Heb je de maximale blootstellingstijd in de zon bereikt? Dan krijg je het advies om de schaduw op te zoeken om het risico op zonnebrand te vermijden.

Hello perfect tan!

Info:
De app is gratis te downloaden voor IOS 8.0 en Android-toestellen.

Foto’s: iStock