De 10 mooiste modefilms

73

19 SEPTEMBER 2013 | Je hebt niets om aan te trekken? En je wil inspiratie voor een nieuwe outfit? Ga lekker languit liggen en laat de ideeën op jou afkomen met deze tien fashionable films.

1. Breakfast at Tiffany’s


Deze film is natuurlijk een klassieker, net zoals de zwarte Givenchy jurk die Audrey Hepburn erin droeg. Deze little black dress wordt beschouwd als een van de meest iconische kledingstukken van de 20ste eeuw.

2. Coco avant Chanel

Audrey Tautou schittert in deze prent waarin ze de rol van de jonge Coco Chanel vertolkt. Als kijker zie je Chanel uitgroeien van een onbekend weesmeisje tot meest stijlvolle vrouw ooit.

3. Sex and the City

Iedere fan van Sex and the City weet dat Carrie Bradshaw leeft voor mode. De film, die het vervolg is van de serie, zit dan ook propvol met schitterende outfits. Wie zegt dat je er niet fabulous kunt uitzien op 45?

4. The September Issue

Wie is nu ook alweer de grande dame van de mode? Ja juist, Anna Wintour. Deze documentaire volgt haar en haar Vogueteam terwijl ze het septembernummer maken. Wat is ook alweer de belangrijkste maand in modeland? Ja juist, september.

5. Factory Girl

Factory Girl vertelt het verhaal van Edie Sedgewick. Naast actrice en muze van Andy Warhol was ze in de jaren 60 ook een it-girl die met haar fel opgemaakte ogen, grote oorringen en blonde jongetjescoupe haar eigen unieke stijl had.

6. The Bling Ring

De nieuwste van Sofia Coppola vertelt het verhaal van een stel verveelde tieners in L.A. die de huizen – en kasten – van Paris Hilton en co besluiten te plunderen. In de hoop zo zelf de nieuwe it-girls te worden. Verwacht je aan een film met veel designer goodies én bling bling.

7. Coco Chanel & Igor Stravinsky

Wie krijgt er nu genoeg van Chanel? Deze film gaat over de affaire tussen couturier Chanel en revolutionair componist Stravinsky – tijdens het jaar dat de wereldberoemde Chanel N°5 werd gemaakt.

8. The Devil Wears Prada

Vraag eender wie om een fashion film te noemen en dit is de titel die ze je zal geven. Meryl Streep en Anne Hathaway zijn beiden hilarisch in de rol van strenge fashion editor en haar verlegen assistente.

9. Confessions of a Shopaholic

Deze film is leuk en (pijnlijk) herkenbaar voor iedereen die van shoppen houdt. Isla Fisher speelt een journaliste die door haar winkelverslaving keer op keer in hachelijke situaties terecht komt.

10. Funny Face

Funny Face is een feelgood-musical waarin Audrey Hepburn (inderdaad, van haar krijgen we ook nooit genoeg!) een verlegen boekhandelaar speelt die wordt gevraagd om voor een modemagazine te werken.

Lindsi Dendauw