De 10 ultieme beautytips uit de Beauty Bijbel

282

4 NOVEMBER 2013 ǀ Lesley-Ann Poppe heeft in haar boek de Beauty Bijbel echt alle aspecten van de schoonheidsverzorging behandeld. Daarom was het des te moeilijker om een selectie te maken uit al haar beautytips, maar na een grondige studie zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd. Ziehier de 10 ultieme beautytips uit de Beauty Bijbel!

1. Je nagels gelakt, maar geen tijd om te wachten tot ze droog zijn? Wacht dan 5 minuutjes en dompel je nagels onder in ijskoud water. Droog in no time!

2. Ga spaarzaam om met highlighter en bronzing powder. Gebruik ze zeker niet over je hele gezicht, want dan ga je geweldig glimmen!

3. Hoe hoger de blush wordt aangebracht, hoe langer je gezicht lijkt. Een laag aangebrachte blush maakt je gezicht korter.

4. Wil je perfecte wenkbrauwen maar ben je niet erg handig? Gebruik dan wenkbrauwsjablonen. Deze bestaan in drie maten: dun, natuurlijk en dik.

5. Foundation aangebracht? Poeder het geheel goed af om het glimmen te voorkomen. Door te poederen zorg je er ook voor dat je make-up langer houdt.

6. Om je lippen voller te laten lijken, breng je alleen op het midden van je onderlip een stipje lipgloss aan.

7. Dep de lippen af met een tissue, poeder goed af en breng een tweede laagje lippenstift aan. Zo blijft je lippenstift urenlang goed zitten.

8. Maak een O-vormige tuitmond rond je wijsvinger en veeg langs de binnenkant van je lippen overtollige lippenstift weg. Zo vermijd je lastige rode lipstickvlekken op je tanden.

9. Avondmake-up moet perfect in harmonie zijn met je kapsel en kleding. Let erop om het accent ofwel op je lippen ofwel op je ogen te leggen. Beide wordt al snel overdone.

10. Last van wallen? Drink veel water en eet gezond! Vooral kalium vermindert donkere kringen aanzienlijk. Onder andere bananen, melk, brood, aardappelen en noten zitten boordevol kalium. Je kunt ook maskertjes onder je ogen leggen. Breng bijvoorbeeld op een watje een mengsel van een eetlepel melk met drie druppels citroensap aan en leg dit op de donkere kringen. Ook de alom bekende komkommerschijfjes werken prima. Hetzelfde geldt voor aardappelschijfjes.

Bron: De Beauty Bijbel

Lees hier ook ons interview met Lesley-Ann Poppe.

Eline Denys