De 5 basisregels die je moet volgen als je echt wil afvallen

741

Tuurlijk kun je tijdens het afvallen nu en dan eens (een klein beetje) zondigen en toch nog gewicht verliezen. Maar: wil je gezond en vooral blijvend gewicht verliezen, dan zijn er 5 basisregels waar je beter niet van afwijkt.

 

1. Sla het ontbijt niet over

Een maaltijd overslaan is sowieso een slechte keuze als je wil afvallen, en vooral dan het ontbijt. Een hartig en voedzaam ontbijt is een uitstekende start van de dag en kan je metabolisme een boost geven om vlugger die extra kilo’s te verwerken. Kies voor een ontbijt boordevol proteïnen en vezels, om je zowel energie als een vol gevoel te geven.

Organic Breakfast Quinoa with Nuts

2. Veranderen om een verandering te zien

Feit: je kunt niet blijven snoepen en fastfood eten en toch nog geloven dat je zal afvallen. Om een verandering in je gewicht te zien, moet je op voor een andere levensstijl kiezen waarbij gezonde en uitgebalanceerde maaltijden belangrijk zijn. Nu en dan een kleine uitspatting mag gerust, zolang je voor de rest maar verstandig eet. Bedenk dat je niet aan het diëten bent, maar dat je je eetgewoontes permanent aanpast.

iStock_000078882893_Medium

3. Gezonde voeding betekent niet dat je onbeperkt alles kunt eten

Noten, avocado’s, fruit… allemaal heel erg gezond en voedzaam, maar dat wil niet zeggen dat ze geen calorieën bevatten. Dergelijke voeding is beslist essentieel voor je gezondheid, maar je moet wel de porties in het oog houden.

Healthy Snacks Isolated on White Background

4. Sporten is geen reden om meer te eten

Als je sport, zal je calorieën verbranden. Maar als je sporten gebruikt als excuus om extra veel te eten, dan zal je niet afvallen. De calorieën die je hebt verbrand door te sporten, vul je immers meteen aan met méér calorieën. Je zal misschien wel fitter worden door te sporten (wat zeker niet slecht is!), maar als je je eetgewoontes niet aanpast, gaat er geen gram af.

Beautiful Teen Girl Holding Colorful Weights And A Giant Cheeseb

5. Eens je bent afgevallen mag je niet vervallen in oude gewoontes

Oké, dus je bent afgevallen, wat nu? Frisdrank drinken, een XL zak chips leeg eten terwijl je op de bank naar je favorieten serie kijkt, snoepen à volenté …. je hebt het allemaal moeten laten om af te vallen. Maar als je terug in deze levensstijl hervalt en deze oude gewoontes opnieuw oppikt, zul je niet lang kunnen genieten van je slanke lijn. Beetje bij beetje zal je opnieuw bijkomen tot je evenveel (of zelf meer!) weegt als voor je dieet. Alle moeite voor niets dus. Een kleine uitspatting kan geen kwaad, maar die oude gewoontjes pik je beter nooit meer op.

weight loss

Op zoek naar nog meer tips om af te vallen? Lees onze andere posts:

Hoeveel kun je echt afvallen op een week tijd?

14 redenen waarom je dieet niet lukt

5 tips voor een platte buik die echt helpen

Verrassend: je wordt dikker door naar dunne mensen te kijken