Niets zo triest (nou ja) als een klein rood batterijtje in de bovenhoek van je smartphone, de vreselijke voorbode van een platte batterij. “Maar ik heb vandaag amper twee berichtjes gestuurd!” Misschien, maar die 5 foto’s die je op Instagram hebt geplaatst, hebben ook aan je batterijniveau geknabbeld. Ziehier 8 redenen waarom de batterij van je smartphone zo vlug leeg is.

iStock_000073550565_Medium

1. Je scherm staat te helder

Een minder helder scherm = minder batterijverbruik. Zet je het helderheidsniveau van je scherm dus minder fel (of gebruik de ‘automatische aanpassing’ van het helderheidsniveau).

2. Je vibreert!

Goed dat je al die vervelende beltonen afgezet hebt en in plaats daarvan gekozen hebt voor het zachtjes vibreren van je smartphone. Maar helaas: vibreren verbruikt meer power dan ringen of, nog zuiniger, de ‘stille’ functie.

3. Je bent verslaafd aan Facebook

De Facebookapp op je smartphone? Weet dat deze app zichzelf constant vernieuwd en daarbij je batterijniveau naar beneden haalt. Zet in elk geval de push- en berichtenmeldingen af, dat bespaart heel wat energie.

4. Je smartphone zoekt constant naar een wifi-netwerk

Wifi is vriendelijker voor je telefoonrekening dan 4G, maar vooral als je je constant verplaats moet je toestel hard werken om een wifi-signaal te vinden (die het meestal toch niet vindt). Als je op de baan bent: gewoon afzetten die wifi. Hetzelfde geldt voor bluetooth; indien niet nodig, best uitzetten.

5. Je zit in de Cloud

Die geweldige foto’s van je kat of hond moeten natuurlijk bewaard worden voor de eeuwigheid. Maar telkens als je automatisch backupt naar je Dropbox of iCloud, verbruik je flink wat van je batterij. Kies ervoor om manueel te updaten of wanneer je smartphone met een computer verbonden is.

6. Je laat altijd weten waar je bent

Veel apps vragen toegang tot je locatie, maar de gps-functie om te bepalen waar je bent, is moordend voor je batterij. Geen toelating geven dus, en je gps/locatiebepaling afzetten wanneer je die niet nodig hebt.

7. Je bent verslaafd aan de weerapp

Iets op de planning staan en je vreest dat het slechte (of goede) weer een spelbreker zal zijn? Jammer, maar één: constant die weerapp raadplegen zal niets veranderen aan het weer zelf en twee: omdat weerapps je locatie bepalen, zuigen ze je batterij leeg (zie punt 7).

8. Travel light

Heb je veel apps staan op je smartphone? Of foto’s die je niet meer bekijkt? Downloads waarvan je niet eens meer wist dat je ze hebt? Hoe meer balast op je smartphone, hoe meer energie die nodig heeft om back-ups en updates te maken. Hoog tijd dus om de boel eens goed te ordenen en al het overbodige te verwijderen.
Young beautiful woman listening to music with phone in outdoors.