De auto van Geert Van Rampelberg

896

10 JANUARI 2014 | Geert Van Rampelberg schittert binnenkort in De Behandeling en nog binnenkorter in Steps! In onze autospecial vertelt hij over zijn eerste grote hoofdrol in een Vlaamse film, hier mag hij het nog even hebben over zijn vierwieler…

Geert, jij bent waarschijnlijk veel onderweg. Heb jij als groene jongen een auto?
“Ja, en die heb ik ook echt nodig want ik ben veel op de baan. Niet alleen voor mijn werk, maar ook omdat mijn dochters niet in Antwerpen wonen en ik dus regelmatig onderweg ben.”

Waar moet een auto zoal aan voldoen voor jou?
“Die moet vooral veilig zijn, daarbuiten ben ik niet zo geïnteresseerd in auto’s. Mijn vorige wagen was een gezinswagen want daar moesten veel buggy’s en maxi cosi’s in kunnen. Maar nu wil ik mij vooral beschermd voelen en mijn ecologische voetafdruk beperken.”

Wat is je absolute droomauto?
Het is natuurlijk contradictorisch met het ecologische aspect maar puur esthetisch gezien hou ik van oude wagens, een SAAB 900 bijvoorbeeld. Vroeger heb ik lang met een oude Volvo gereden. Ik val vooral op hoekige auto’s, jammer voor de aerodynamica maar ik blijf dat mooi vinden.”

(FOTO BART GRIETENS)

Lobke Gielkens