De B van Blush

233

6 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de B… van blush!

Die gezonde rode kaakjes? Die maken we in beautyland met blush. Wat? Euh, een product dat je op je wangen aanbrengt om je gezicht een mooie gloed te geven.

Beautiful woman with rouge

Er bestaan verschillende soorten blush, van poeders tot crèmetexturen. De crèmes vermengen zich mooi met je huid en zien er iets natuurlijker uit. Wie toch eerder fan blijft van poeders, brengt die best aan met een (grote) borstel. Wrijf je borstel in de poeder en tik even af op je hand want overdaad schaadt. Vervaag de blush goed zodat je geen harde lijnen hebt.

blush_poeder
Met deze blush van MAC Cosmetics straal je als nooit tevoren.  (Kostprijs 24 euro.)

Nog enkele concrete tips dan. Stapsgewijs naar het perfect blozende gezicht.

1. Check welk type gezicht jij hebt. Dat doe je best gewoon in de spiegel, met je haar naar achter.
2. Mensen met een rond gezicht brengen blush aan in een schuine lijn net onder de jukbeenderen. Plaats je borstel ongeveer anderhalve centimeter van je mondhoek en veeg in één beweging tot aan je oor.
3. Beautylovers met een hoekig gezicht brengen de kleur aan op de appeltjes van de wangen. Lees: de bolle kaakjes waar je oma vroeger (of nog steeds?) zo graag in kneep. Breng de blush in een rondje aan in plaats van in een streep.
4. Vrouwen (of mannen) met een lang, smal gezicht brengen de blush best horizontaal aan. Net onder de jukbeenderen.
5. Let goed op dat je niet té veel aanbrengt. Make-up faux pas! Bekijk daarvoor even je gezicht in het daglicht. Goed zo? Dan is de perfecte blush een feit.

En nog een raad van Tante Francesca: Als je niet direct een blush bij de hand hebt, kan je ook lippenstift gebruiken. Ja echt! Lippenstift! Een mooi kleurtje die je zowel op je lippen als op je wangen kunt aanbrengen zorgt voor een perfecte harmonie in je gezicht.

Francesca Lutters